Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή μια αρνητική συνεδρίαση

Μια δύσκολη συνεδρίαση προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια, που αναμένεται να επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές αγορές (και κατ’ επέκταση τη Σοφοκλέους).

ΑΧΕ: Πιθανή μια αρνητική συνεδρίαση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών θα δώσει τον ”τόνο” στη Σοφοκλέους σήμερα, όπως εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία υπενθυμίζει ότι αύριο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου η Coca Cola 3E.

Η Σίγμα Securities προβλέπει μια ενδεχομένως αρνητική συνεδρίαση, με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Η Proton Securities προβλέπει μια δύσκολη συνεδρίαση για σήμερα, με τους επενδυτές να ”χωνεύουν” την παύση της αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη που είχε καταγράψει νωρίτερα χθες και έκλεισε τελικά με απώλειες 1,04%, σε μια διορθωτική κίνηση μετά την πρόσφατη άνοδο, με τις τράπεζες να δίνουν τον τόνο, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Οι συνθήκες στην εγχώρια αγορά δεν έχουν επιδεινωθεί και ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή αναμένει πλευρική κίνηση, αν και δεν αποκλείει κάποια περαιτέρω ανοδική κίνηση βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, όπως τονίζει, το επίπεδο των 3.900 μονάδων φαίνεται να είναι ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης και μια αύξηση του όγκου προαπαιτείται για τα υψηλότερα επίπεδα.

Οι διεθνείς ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη μπορεί να επιβαρύνουν το κλίμα και ίσως παίξουν ρόλο και στη Σοφοκλέους, δικαιολογώντας κάποιες τάσεις συσσώρευσης, σύμφωνα με την Εγνατία.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 1,04% έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, στο επίπεδο των 3.836 μονάδων. Οι κερδοσκοπικές κινήσεις ήταν εμφανείς σε όλες σχεδόν τις μετοχές και κυρίως στις τράπεζες, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v