Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Water Fun στην περιφέρεια

Συνεδρίαση ιδιαίτερα θετική για τη μικρή κεφαλαιοποίηση κάτι που επιβεβαιώνεται από το +2,8% του FTSES και που υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει και συνέχεια αν δεν υπάρξουν ”αρνητικές εισαγόμενες εκπλήξεις”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Χαρούμενη συνεδρίαση για τη μικρή κεφαλαιοποίηση κάτι που επιβεβαιώνεται από το +2,80% του FTSES ενώ μέσω των δημοπρασιών και κυρίως λόγω Alpha Bank, Eurobank, Ιντρακόμ, Ελληνικών Πετρελαίων και Ελληνικής Τεχνοδομικής, ο Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας και ιδιαίτερα ικανοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών.

Σαν κυριότερο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της οποίας η καθαρή αξία συναλλαγών ίσως είναι το μόνο που δημιουργεί ερωτηματικά είναι η κινητικότητα που παρουσιάστηκε σε τίτλους της περιφέρειας κυρίως μετά τις 15.10 όταν φάνηκε ότι ο Δείκτης θα κλείσει μάλλον με θετικό πρόσημο και βέβαια είχαν γυρίσει με σχετικά κέρδη και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αυτό που ξεκίνησε σήμερα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει και συνέχεια και έτσι να επιτευχθεί ο απόλυτος αιφνιδιασμός σε όσους επέλεξαν τα ”μπάνια του λαού” και οι οποίοι επιστρέφοντας (αν δεν υπάρξουν ”εισαγόμενες αρνητικές εκπλήξεις”) να βρουν αποτιμήσεις σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει καλή με επόμενη αντίσταση για το Γενικό Δείκτη στις 3.899 μονάδες και για τον 20αρη, o οποίος επιβεβαίωσε σήμερα και ισχυροποίησε τη στήριξη στις 2.060 μονάδες, τις 2.119 μονάδες.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων με τις τελευταίες πράξεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης στα υψηλά ημέρας τα οποία αξίζει υποσημείωσης ότι γύρισαν σε μικρό αλλά αξιοπρόσεχτο premium.

Από τις μετοχές του FTSE, με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων Alpha Bank και Ιντρακόμ, αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική, Eurobank, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, θετική μεταβολή για Βιοχάλκο, Γερμανό, ΚΑΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τιτάνα και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Hyatt και Πειραιώς.

Αντίθετα με απώλειες μεγαλύτερες του 1% η Cosmote και αρνητικό πρόσημο για Εμπορική, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Folli Follie. Ο γενικός δείκτης, αν και ξεκίνησε με αρνητικές διαθέσεις και υποχώρησε μέχρι τις 3.810,53 μονάδες, προς το τέλος της συνεδρίασης κινήθηκε έντονα πλαγιοανοδικά και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.853,4 μονάδες με κέρδη 0,44% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 160 εκατ. από τα οποία τα 19,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 183 ανοδικές μετοχές έναντι 71 πτωτικών ενώ μετά από καιρό, 23 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6- 19,86%.

Όσον αφορά στιες επιμέρους μετοχές για ακόμα μία συνεδρίαση επικεφαλής των κερδισμένων η Lavifarm, το πακέτο στην ινδική Giant έφερε κινητικότητα και κέρδη για την Eurodrip, σημαντικά κέρδη για Elton, Axon, Κτήμα Λαζαρίδη, Σέλμαν, Sanyo, συνέχισε ανοδικά ο Γρηγόρης, αξιοπρόσεχτη κίνηση από Βάρδα, Μπουτάρη όπως και αρκετές εταιρίες των Μέσων Ενημέρωσης, ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον για Iberio, με εκτόξευση συναλλαγών και σημαντικά ημερήσια κέρδη η Βιοτέρ ενώ τα θετικά ενοποιημένα αποτελέσματα εξαμήνου της Μουζάκης, βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την περίπου άριστη τεχνική εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v