Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Στο 71,97% το ποσοστό της C.A.

Σε 71,97% ανέρχεται η συνολική συμμετοχή της Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής, με την εκκαθάριση της μεταβίβασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός όμιλος.

Εμπορική: Στο 71,97% το ποσοστό της C.A.
Σε 71,97% ανέρχεται η συνολική συμμετοχή της Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής, με την εκκαθάριση της μεταβίβασης, όπως ενημέρωσε σήμερα ο γαλλικός όμιλος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Credit Agricole:

*1.300 μέτοχοι της Εμπορικής, οι οποίοι κατέχουν συνολικά 69.574.826 μετοχές, αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής στις 7 Αυγούστου 2006, αντιπροσωπεύοντας περίπου 52,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

*Σε συνδυασμό με την άμεση συμμετοχή της Crédit Agricole S.A. που ανέρχεται σε 25.702.456 μετοχές (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 14.002.359 μετοχές, οι οποίες αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς από την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης μέχρι σήμερα) και οι οποίες αντιπροσωπεύουν 19,41% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, το ποσοστό της Crédit Agricole S.A. στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής θα ανέλθει με την εκκαθάριση της μεταβίβασης στο 71,97%.

* Η ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης και η εκκαθάριση της μεταβίβασης των μετοχών της Εμπορικής, οι οποίες προσφέρθηκαν εγκύρως μέχρι τις 7 Αυγούστου 2006, αναμένεται να λάβει χώρα στις 16 Αυγούστου 2006.

* Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εγκρίνει την απόκτηση ελέγχου της Εμπορικής από την Crédit Agricole S.A. σύμφωνα με το Ν. 2076/1992.

* Η δημόσια πρόταση γνωστοποιήθηκε με τη συνοπτική διαδικασία στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της το αργότερο μέχρι τις 21 Αυγούστου 2006.

Ο Rene Carron, πρόεδρος της Crédit Agricole S.A., υποστήριξε: ”Είμαι ενθουσιασμένος με την επιτυχία της δημόσιας πρότασης για την Εμπορική και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους άλλους μετόχους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν προσφέροντας τις μετοχές τους στη δημόσια πρόταση.

Αυτή η συναλλαγή σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα στη διεθνή μας στρατηγική και θα συνεισφέρει στον στόχο μας να αυξήσουμε τα έσoδα από δραστηριότητες εκτός Γαλλίας.

Ανυπομονούμε να ενδυναμώσουμε την τράπεζα στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες προς όφελος των δραστηριοτήτων της Εμπορικής, των πελατών και των εργαζομένων της.”

Ο Georges Pauget, διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole S.A., υποστήριξε: ”Στρατηγικά, αυτή η εξαγορά συνάδει απόλυτα με τους στόχους μας, καθώς μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τη γεωγραφική μας παρουσία και μας δίνει πρόσβαση σε μια αναπτυσσόμενη αγορά και σε μια ταχέως εξελισσόμενη περιοχή. Επιπλέον, συνάδει με όλα τα χρηματοοικονομικά μας κριτήρια στα πλαίσια των εξαγορών.

Θα επικεντρωθούμε τώρα στην εξέλιξη των διαδικασιών λειτουργίας της Εμπορικής, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνου, της προώθησης προϊόντων και της διαχείρισης πελατών, καθώς και στις σχέσεις με τους εργαζόμενους και στην εκπαίδευσή τους, σύμφωνα με τη βέλτιστη πρακτική της Credit Agricole S.A.”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v