Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Μπαράζ εκθέσεων για το 6μηνο (update 2)

Θετικά υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Coca Cola 3Ε οι αναλυτές, τα οποία ξεπέρασαν ελαφρώς τις προβλέψεις. Οι αναλυτές αναμένεται να προχωρήσουν σε αναθεώρηση των προβλέψεών τους για το σύνολο του έτους. Πως σχολιάζουν Morgan Stanley, Goldman Sachs, CSFB, HSBC, Π&Κ, Εγνατία και Marfin

3Ε: Μπαράζ εκθέσεων για το 6μηνο (update 2)
Θετικά, σε γενικές γραμμές υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Coca Cola 3Ε οι αναλυτές, τα οποία ξεπέρασαν ελαφρώς τις προβλέψεις.

Αντίστοιχο σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις κρίνει το β΄ τρίμηνο της Coca Cola 3E η Credit Suisse σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Αυγούστου. Εκτίμηση του οίκου είναι ότι το κόστος των πρώτων υλών έφτασε στο υψηλότερο σημείου στο β΄ τρίμηνο και ότι τα περιθώρια κέρδους μπορεί να εμφανίσουν σταθερή αύξηση από το γ΄ τρίμηνο του 2006 και στο εξής. Η CSFB διατηρεί τη σύσταση outperform με τιμή στόχο τα 29 ευρώ.

Αναμενόμενα χαρακτηρίζει η Goldman Sachs σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο η Coca Cola.

Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σημείωσε αύξηση της τάξης του 9,5%, σε σχέση με το 6,8% των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών εταιρειών, ενώ θεωρεί ότι τα ”καλά νέα” που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνονται εν μέρει στην τιμή.

Η μετοχή της Coca Cola 3E διαπραγματεύεται 15,4 φορές το εκτιμώμενο για το 2007 Ρ/Ε και, όπως αναφέρει η Goldman Sachs, παραμένει σε discount σε σχέση με τις διεθνείς εταιρείες αναψυκτικών και συνεχίζει να διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με το ιστορικό Ρ/Ε της, παρά την διψήφια οργανική ανάπτυξη των κερδών προ φόρων και τόκων.

Η Goldman σημειώνει ότι παραμένει μακροπρόθεσμος αγοραστής, ενώ, δεδομένου ότι οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται κυρίως στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η τιμή της μετοχής μπορεί να είναι ασταθής και οποιαδήποτε αδυναμία ”θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό σημείο εισόδου”.

Ελαφρώς χαμηλότερα βρίσκει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Coca-Cola 3Ε η Morgan Stanley, σύμφωνα με έκθεσή της (10/8). Το πρόσφατο ράλι της μετοχής εμπεριέχει αρκετές ανησυχίες αναφέρει η Morgan Stanley, με αποτέλεσμα να μπορεί να χαρακτηριστεί ”πρόωρο”. Ως εκ τούτου, ο οίκος δηλώνει ικανοποιημένος με τη σύσταση underweight που έχει θέσει για τον τίτλο, για τον οποίο η τιμή στόχος είναι στα 24 ευρώ.

Στα 1,55 ευρώ αναβαθμίζει τις προβλέψεις της η HSBC για τα κέρδη ανά μετοχή της Coca-Cola 3Ε στο σύνολο του 2006, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με το 2005, βασιζόμενη στα αυξημένα αποτελέσματα που εμφάνισε η εταιρία στο α’ εξάμηνο του έτους.

Διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για την Coca-Cola 3E, η P&K μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου της εταιρίας, η οποία εμφάνισε αποτελέσματα ελαφρώς ανώτερα των προβλέψεων. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της, ώστε να αντικατοπτρίζουν την πορεία της εταιρίας στο α΄ εξάμηνο και τους νέους της στόχους.

Το ισχυρότερο δεύτερο τρίμηνο της Coca-Cola 3E ήταν συμβατό με τις προβλέψεις για ισχυρά αποτελέσματα, σύμφωνα με την Marfin Analysis. Η εταιρία φαίνεται ότι ”αντιμετώπισε” τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Υγιή χαρακτήρισε τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Coca-Cola 3E η Εγνατία Finance. Δεν ”βλέπει” ωστόσο να προχωρά σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της εταιρίας και την τιμή στόχο στα 29,5 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v