Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουρίνι ανόδου

Με... άλλον αέρα και θετική διάθεση ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας εντολή τους οι αγοραστές, φέρνοντας το Γενικό Δείκτη προς τις 3.480 μονάδες (3%). Υπεραποδίδει με αυξημένες συναλλαγές η Τρ. Κύπρου, κερδίζουν έδαφος Εθνική, Εμπορική, ΟΤΕ, ενώ σε ένα ευρύτερο τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρείται η κατά το δυνατόν ”αποκατάσταση ζημιών και τραυμάτων”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υπεραποδίδει, ”ανασαίνοντας” η Σοφοκλέους.

Με τους αγοραστές να ξεκαθαρίζουν από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης τις διαθέσεις τους και να οδηγούν με τις εντολές τους μέχρι και 2,5% υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη, με συναλλαγές περίπου 35 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 12:00.

Στο επίπεδο των 3.460-3.465 μονάδων επιχειρήθηκε μια πρώτη βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα επιβεβαίωση τεχνικών συντελεστών, με τους αγοραστές να ακολουθούν υψηλότερα.

Έτσι, στην Εθνική μετά τις 12:00 δόθηκαν εντολές στο 1,8% στα 27,00 ευρώ, στο +2% της Εμπορικής προς τα 25,76 ευρώ και κατά 1,3% στον ΟΤΕ προς τα 16,28 ευρώ.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν στην πλειονότητά τους οι τίτλοι του FTSE 20, με τους ”παίκτες” της αγοράς Παραγώγων να ”εκβιάζουν” υψηλότερες τιμές.

Αυτό κατά την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς διευκολύνει το ”κλείσιμο” των θέσεων ΣΜΕ μηνός Ιουνίου, αύριο Παρασκευή.

Θα σταθούμε όμως και σήμερα, όπως επισταμένα πράξαμε και χθες, στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου.

Με τους αγοραστές μέχρι και 3,4% υψηλότερα προς τα 6,90 ευρώ και με αυξημένες συναλλαγές (δες συναλλαγές τελευταίων δυο-τριών συνεδριάσεων), ενισχύοντας την εκτίμησή μας πως οι όποιες εξελίξεις με επίκεντρο την Τράπεζα βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Περίπου στις 12:10 για 200 μετοχές η τιμή διαμορφώνονταν θετικά και για 3-5 λίγο χαμηλότερα.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζαν μετοχές κυρίως της μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης, με ενδεικτικότερη την περίπτωση της Αττικάτ, Fitco, ορισμένων από αυτή την κατηγορία, αλλά και επιμέρους όπως Newsphone, Interfish, Αττικές Εκδόσεις και αρκετών ακόμη.

Η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα, καθώς συντηρείται η φορά αντίδρασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στην Αθήνα η διάθεση ”αποκατάστασης ζημιών και τραυμάτων” είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v