Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι αντιδράσεις των αναλυτών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων της Εμπορικής, μετά την υποβολή προσφοράς εξαγοράς από την Credit Agricole, το ”τελεσίγραφο” του προέδρου του ΟΤΕ για συμφωνία με τους εργαζομένους, το υψηλό πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Coca Cola 3Ε, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες, σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι αντιδράσεις των αναλυτών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων της Εμπορικής, μετά την υποβολή προσφοράς εξαγοράς από την Credit Agricole, το ”τελεσίγραφο” του προέδρου του ΟΤΕ για συμφωνία με τους εργαζομένους, το υψηλό πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Coca Cola 3Ε, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες, σήμερα Πέμπτη.

Εμπορική: Οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της πρότασης της CA για την Εμπορική είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων που απασχολούν σήμερα τις εφημερίδες, με εκτενείς αναφορές στις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και των εργαζομένων στην τράπεζα.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, από τους ξένους διεκδικητές της Εμπορικής, στο παιχνίδι του ανταγωνισμού εμφανίζεται και ο πορτογαλλικός όμιλος της Millenium BCP, που έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω της NovaBank, παρουσία την οποία σύμφωνα με πηγές της τράπεζας επιδιώκει να ενισχύει, διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς του.

ΟΤΕ: Ο ΟΤΕ ανήκει στο νόμο περί ΔΕΚΟ και για το λόγο αυτό θα πρέπει μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους για το νέο ΓΚΠ, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού σε συνέντευξη τύπου, σύμφωνα με την Ημερησία. Όπως αναφέρεται, ο κ. Βουρλούμης τόνισε ότι σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, θα ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή των νέων κανονισμών προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων οι εκπρόσωποι της ΟΜΕ-ΟΤΕ, η μορφή των οποίων αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου.

Coca Cola: Ξεπερνά τα 8,6 εκατ. ευρώ το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Coca Cola 3E, με το αιτιολογικό ότι δε συμμορφώθηκε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια με προηγούμενη απόφασή της, που αφορούσε τη διακριτική μεταχείριση των λιανοπωλητών και των χονδρεμπόρων διακίνησης των αναψυκτικών της. Η εταιρεία πάντως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση.

Οικονομία: Ζοφερή εικόνα για την πορεία υλοποίησης του Γ’ΚΠΣ μεταφέρουν τα επίσημα στοιχεία εν όψει της 9ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης στις 20/6. Προκειμένου να μη χαθούν κονδύλια θα πρέπει να υπογραφούν εντός του προσεχούς εξαμήνου συμβάσεις ύψους 11,33 δισ. ευρώ, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής. Από τις αρχές του έτους απορροφήθηκαν μόλις 585,4 εκατ. ευρώ, όταν ο στόχος για το σύνολο του 2006 προσεγγίζει τα 5,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΙΟΒΕ: Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του. Προειδοποιεί όμως για τον κίνδυνο να ”παγώσουν” οι μεταρρυθμίσεις, καθώς πλησιάζει ο ”πολιτικός κύκλος” των δημοτικών εκλογών και στη συνέχεια των εθνικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ, συγκεκριμένες προτεραιότητες για τόνωση της ανταγωνιστικότητας και αυστηρή παρακολούθηση της προόδου εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, πρόταση την οποία, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, αποδέχθηκε εν μέρει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ακάλυπτες επιταγές: Εκρηκτική η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε., η αξία των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 109,3 εκατ. ευρώ, από 72,8 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ελληνικός Χρυσός: Το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ανοίγοντας το δρόμο στην ύψους άνω των 800 εκατ. ευρώ επένδυση. Το εταιρικό σχήμα ”Ελληνικός Χρυσός”, με μετόχους την European Goldfields και την Ακτωρ, έχει ήδη καταθέσει σχετική προμελέτη για την υλοποίηση της επένδυσης, αναφέρει η Ημερησία.

Νεοχημική: Τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή για το 2005, αποφάσισε η Νεοχημική κατά τη χθεσινή γενική συνέλευσή της, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στο τέλος της συνεδρίασης της 30ης Ιουνίου, ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει στις 11 Ιουλίου.

Επίσης, κατά την τακτική γενική συνέλευση της θυγατρικής Lamda Detergent αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,0025 ευρώ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής 30/6 και έναρξη καταβολής 11/7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v