Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Αναμένεται ανάκαμψη

Ανάκαμψη, έστω κι αν είναι μόνο τεχνικής μορφής, αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές στη Σοφοκλέους, μετά το θετικό κλείσιμο της Wall Street χθες το βράδυ. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η αστάθεια παραμένει.

AXE: Αναμένεται ανάκαμψη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ανάκαμψη της αγοράς αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis, μετά το θετικό κλείσιμο χθες της Νέας Υόρκης.

Ανάκαμψη της Σοφοκλέους αναμένει για σήμερα και η Proton Securities, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες σήμερα θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ανακοίνωση στοιχείων της αμερικανικής οικονομίας.

Η Σίγμα Securities αναφέρει πως παρά τα χειρότερα του αναμενόμενου μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές αγορές αντέδρασαν επιφυλακτικά, ενώ οι αμερικανικές χρηματαγορές έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Για σήμερα η Σίγμα εκτιμά πως υπάρχει πιθανότητα τεχνικής ανάκαμψης, μετά την πρόσφατη πτώση.

Το θετικό κλείσιμο της Wall Street χθες το βράδυ ίσως οδηγήσει σε θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, και κατ’ επέκταση της Σοφοκλέους, σήμερα, εκτιμά η Εγνατία Finance. Εν τούτοις, σύμφωνα με την Εγνατία, καθώς τα συναισθήματα παραμένουν ”εύθραυστα”, θα υπάρξει μεγάλη αστάθεια σήμερα.

Τι έγινε χθες: Σε χαμηλότερο επίπεδο έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, λόγω ρευστοποιήσεων που επικεντρώθηκαν στα blue chips, σύμφωνα με την Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 340 εκατ. ευρώ, με μεγάλη ”κινητικότητα” στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου. Ο δείκτης FTASE 20 έκλεισε με απώλειες 0,64%, ενώ ο FTSEM 40 ενισχύθηκε κατά 0,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v