Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέσεις μάχης

Η διάθεση του 5% της Αγροτικής σε ξένους θεσμικούς, η διαδικασία για την εισαγωγή του ΤΤ στο Χ.Α., επιχειρούνται σε μια ομολογουμένως αρκούντως θετική περίοδο για τις αγορές. Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, τα αποτελέσματα τριμήνου και η χθεσινή μεγάλη υποχώρηση στις μετοχές της Eurobank και της Εθνικής, μπορούν να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την τάση στην αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα έρχονται σε μια πολύ καλή, για τη Σοφοκλέους, συγκυρία να... ζητήσουν κεφάλαια ξένων και ελληνικών επενδυτικών οίκων.

Μάλιστα το ενδεχόμενο διάθεσης ποσοστού μεγαλύτερου του αρχικού 25%, που προγραμματίζονταν για το ΤΤ, σε βέλτιστη τιμή μέχρι και 12,70 ευρώ, επιβεβαιώνει τη μεθοδική και άκρως προσεκτική δουλειά που πραγματοποιείται από την διοίκηση του Ταμιευτηρίου.

Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να έχουν ξεκινήσει με μικρή άνοδο, 0,40-0,50%, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον.

Η διάθεση ρευστοποίησης-κατοχύρωσης θέσεων από την πλευρά ορισμένων ξένων, παραμένει δεδομένη, ωστόσο οι εξελίξεις από τον τραπεζικό κλάδο θα μπορούσαν να φέρουν σε υπέρτερη θέση τους εν δυνάμει αγοραστές.

Άλλωστε, με βάση την ένταση των χθεσινών πωλήσεων σε Eurobank και Εθνική, θα πρέπει να αναμένεται σήμερα μια έστω τεχνικής μορφής αντίδραση των δυο μετοχών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ”σκληρή” διάψευση δημοσιευμάτων από τον όμιλο της Marfin Financial Group (δες σχετικό θέμα).

Βραχυπρόθεσμα στην αγορά η τάση θα διαμορφωθεί σε επιμέρους τίτλους, με αφορμή είτε την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI (δες σχετικό θέμα), είτε με βάση τα αποτελέσματα εισηγμένων.

Στην πρώτη περίπτωση η Motor Oil, που χθες ενισχύθηκε κατά 2,6% με συναλλαγές 505.00 τεμαχίων, αλλά και Blue Star, METKA, Νεοχημική, Notos, ΟΛΠ, πιθανότατα θα επηρεαστούν από την αναβάθμισή τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, ξεχωρίζει βεβαίως η θεαματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του Τιτάνα, στα 43 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο, η εκτίμηση πως τα κέρδη της Πειραιώς θα περάσουν τα 400 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης, το τρίμηνο της Frigoglass αλλά και ορισμένων ακόμη εταιρειών της μεγάλης κατηγορίας, όπου είναι εμφανής πλέον η εδραίωση της επιχειρηματικής και οικονομικής τους ισχύος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v