Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πώς είδαν το 3μηνο Citigroup-UBS

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Πειραιώς σε ”hold Medium Risk” (2M) και αύξηση της τιμής-στόχου στα 28 ευρώ από 27 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Citigroup μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας. Εν τω μεταξύ, η UBS θεωρεί οτι διατηρήσιμη ισχυρή ανάπτυξη φανερώνουν τα αποτελέσματα της Πειραιώς και διατηρεί την τιμή στόχο των 35 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Πειραιώς: Πώς είδαν το 3μηνο Citigroup-UBS
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Πειραιώς σε hold Medium Risk” (2M) και αύξηση της τιμής-στόχου στα 28 ευρώ από 27 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Citigroup μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Η Citigroup προχώρησε στην υποβάθμιση της σύστασης για την τράπεζα, λόγω της ”αστρικής κούρσας” της, όπως αναφέρει.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η μετοχή της τράπεζας έχει καταγράψει κέρδη ύψους 50% από την αρχή του έτους και είναι ο ”πρωταθλητής” των αποδόσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών που καλύπτει ο διεθνής οίκος.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα η Citigroup χαρακτηρίζει ισχυρή την αύξηση των χορηγήσεων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στεγαστική πίστη. Επίσης αναβαθμίζει κατά 1% τις εκτιμήσεις για τα EPS 2006 αλλά υποβαθμίζει κατά 2% τις προβλέψεις για τα EPS 2007 της εισηγμένης.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμώνται στα 1,89 ευρώ το 2006 και στα 1,84 ευρώ το 2007.

Εν τω μεταξύ, η UBS θεωρεί οτι διατηρήσιμη ισχυρή ανάπτυξη φανερώνουν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του ομίλου Πειραιώς και διατηρεί την τιμή στόχο των 35 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Η κερδοφορία της Πειραιώς υποστηρίχθηκε από την αύξηση των εσόδων, το περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τις θετικές τάσεις στην ποιότητα του ενεργητικού αναφέρει η UBS.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η τράπεζα στοχεύει έως το 2008 ποσοστό 25% των ενοποιημένων κερδών να προέρχονται από δραστηριότητες στο εξωτερικό. Τα EPS 2006 εκτιμώνται στα 1,75 ευρώ το 2006 και στα 2,05 ευρώ το 2007.

Την τιμή-στόχο στα 32 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η JP Morgan για τη μετοχή της Πειραιώς, χαρακτηρίζοντας ”ισχυρό” το ξεκίνημα της χρονιάς για την τράπεζα.

H JP Morgan επισημαίνει ότι η ήπια πίεση στα spreads θα συνεχιστεί, ενώ τονίζει ότι παρά την επέκταση του δικτύου σε Ελλάδα και εξωτερικό οι δαπάνες κινήθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεων.

Εξάλλου, στα 31 από 27 ευρώ προηγουμένως αναθεωρεί η Keefe Bruyette την τιμή στόχο για την τράπεζα θέτοντας σύσταση ”οutperform”.

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει την ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων την μικρή μείωση των spreads και τη σωστή διαχείριση του κόστους της τράπεζας. ”Αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην Ελλάδα” αναφέρει η KBW.

Η Alpha Finance επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας καταδεικνύουν την ισχυρή επίδοση στις αυξήσεις των χορηγήσεων αλλά και στην περιστολή των δαπανών.

Η Π&Κ παραμένει θετική για την Πειραιώς τονίζοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις και την αποτίμησή της.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance χαρακτηρίζει θετικά τα μεγέθη της Πειραιώς και θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα EPS 2006 και 2007 κατά 3% και 1,5% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v