Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η συζήτηση για το ασφαλιστικό, τα κέρδη που ανακοινώνουν μεγάλες εταιρείες (όπως Τιτάν και Πειραιώς), καθώς και το placement της Αγροτικής Τράπεζας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η συζήτηση για το ασφαλιστικό, τα κέρδη που ανακοινώνουν μεγάλες εταιρείες (όπως Τιτάν και Πειραιώς), καθώς και το placement της Αγροτικής Τράπεζας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Τύπο.

Αγροτική-ΤΤ: Η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων έδωσε χθες το ”πράσινο φως” και άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το placement της Αγροτικής, με ανάδοχους τις UBS, J.P. Morgan, Eurobank ΑΧΕΠΕΥ, Alpha Bank, αναφέρεται στις σημερινές εφημερίδες. Όπως επισημαίνει η Ημερησία, πηγές του υπουργείου Οικονομίας κάνουν λόγο για διάθεση του 5%, ενώ πηγές από την ΑΤΕ μιλούν για 7%. Εν τω μεταξύ, η υψηλή ζήτηση από το εξωτερικό, οδηγεί στη διάθεση του 32% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ενέργεια: Μεγάλα περιθώρια για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διαθέτει η Ελλάδα, σύμφωνα με την ειδική έκθεση που δημοσιεύει σε τριμηνιαία βάση η Ernst & Young, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής. Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ιδιαίτερα ελκυστική και θα συνεχίσει να αποτελεί και στο μέλλον πόλο έλξης για διεθνείς επενδυτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΟΤΕ: Η Ναυτεμπορική φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ, κ.Π.Βουρλούμη, σχετικά με την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote. Ο κ.Βουρλούμης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε μεταξύ άλλων οτι η συμφωνία εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote θα έχει σε πρώτη φάση θετική επίπτωση, όσον αφορά στη σταθερή τηλεφωνία, ενώ σε βάθος χρόνου το νέο δίκτυο καταστημάτων που αποκτά ο όμιλος θα ενωθεί με το υπάρχον του ΟΤΕ.

Πειραιώς: Τα 64,3 εκατ. ευρώ άγγιξαν τα κέρδη του ομίλου Πειραιώς, αυξημένα κατά 50%. Συμπεριλαμβανομένων των εκτάκτων εσόδων 130 εκατ. ευρώ από την αμοιβαία πώληση της συμμετοχής του στην ING, τα καθαρά κέρδη 3μήνου του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 335% στα 186 εκατ. ευρώ.

Τιτάν: Τα κέρδη του Τιτάνα το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 43 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις σε 335 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 34%.

ΕΛΠΕ: Την κατασκευή νέας μονάδας για παραγωγή θείου, φιλικής προς το περιβάλλον, με την οποία θα μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΚΤΑ, σύμφωνα με το Κέρδος. Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 8,5 εκατ. δολάρια.

Ανταγωνιστικότητα: Θεαματική βελτίωση κατά 8 θέσεις για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στην παγκόσμια κατάταξη. Η χώρα μας κατατάσσεται στην 42η θέση, έναντι της 50ης το 2005, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του IMD. Πάντως, η χώρα μας βρίσκεται χαμηλότερα από χώρες όπως η Κολομβία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Σλοβακία.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ διατηρεί η ΝΔ, καθώς στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 42% έναντι 39% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ”Βαρόμετρο” της VPRC, γράφει σήμερα η Καθημερινή.

ΣΕΒ: Οριακά πάνω από τη βάση βαθμολογεί ο ΣΕΒ την κυβέρνηση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου οτι η μη συστηματική προώθηση των μεταρρυθμίσεων μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, σύμφωνα με το Κέρδος. Χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρουσίασε σχετική έκθεση στον πρωθυπουργό.

Υποκλοπές: Εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών ”έδειξε”, μετά την ΑΔΑΕ, και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης κ.Παύλος Αποστολίδης, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι η υπόθεση ενδέχεται να αγγίζει τα όρια της κατασκοπίας, σύμφωνα με όσα γράφουν σήμερα οι εφημερίδες.

Ασφαλιστικό: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησαν χθες στη Βουλή να αρχίσει ο διάλογος για το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού, όπως αναφέρεται σήμερα στον Τύπο. Πρώτα θα γίνει καταγραφή των δεδομένων και εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων και μετά τις εκλογές θα ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v