Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ”πρέσα” οι μεγάλοι

Δεν ικανοποιεί η χρηματιστηριακή εικόνα των μετοχών Eurobank και Εθνική, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες προκαλούν οι επιθετικές διαθέσεις που επιδεικνύουν οι πωλητές στον ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα να πιέζονται σημαντικά ο FTSE 20 και η αγορά. Υψηλότερες του μερίσματος οι απώλειες της Alpha Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιχειρείται μίνι αιφνιδιασμός από πλευράς πωλητών;

Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει η Σοφοκλέους μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, καθώς αν υποτεθεί ότι οι απώλειες που καταγράφει η Alpha Bank ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες (λόγω του μερίσματος), ασφαλώς και δεν ικανοποιεί η χρηματιστηριακή εικόνα σε Eurobank και Εθνική και βέβαια ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες προκαλούν οι επιθετικές διαθέσεις που επιδεικνύουν οι πωλητές στον ΟΠΑΠ.

Αντίθετα, από την άλλη πλευρά, μόνο Πειραιώς και Coca Cola προσπαθούν να παίξουν το ρόλο αντίβαρου μειώνοντας σχετικά τις επιπτώσεις στην εικόνα του Γ.Δ.

Που διαγραμματικά τουλάχιστον δεν δείχνει καλή.

Έτσι, το όποιο ενδιαφέρον για τη συνέχεια της συνεδρίασης περιορίζεται σε κινήσεις που καταγράφονται σε επιμέρους τίτλους, όπως ΔΕΛΤΑ Project, ΙΑΣΩ, Ελτράκ, Rainbow, Γαλαξίδι, Μουζάκης και λίγες ακόμη μετοχές.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του δείκτη τουλάχιστον πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.200 μονάδων και το σχετικά ομαλό κλείσιμο της συνεδρίασης που συνδυάζεται με τη λήξη των ΣΜΕ Απριλίου.

Τέλος, οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς λόγω και της σχετικής ιδιαιτερότητας της ημέρας (και σε αρκετές περιπτώσεις της απουσίας των αγοραστών) δεν αποκλείουν η σημαντική μεταβλητότητα να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v