Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς... οβελία η Σοφοκλέους

Η συνεδρίαση μέχρι στιγμής επαληθεύει όσους προέβλεπαν ήπιες κινήσεις και χαμηλές συναλλαγές, ενώ συνεχίζεται με πιο αργούς ρυθμούς το σχετικό επιλεκτικό ενδιαφέρον για επιμέρους τίτλους. Σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον για LAMDA Development, Info-Quest, Αλουμίνιον Ελλάδος, Ιατρικό κ.ά.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει όσους προέβλεπαν ήπιες κινήσεις και σχετικό επιλεκτικό ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους.

Η μέχρι στιγμής εικόνα για την υψηλή κεφαλαιοποίηση κρίνεται μάλλον μικτή, καθώς καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη Πειραιώς, Coca Cola και ΚΑΕ, σημαντικές απώλειες (λόγω αποκοπής μερίσματος 0,84 ευρώ ανά μετοχή) η Alpha Bank και ο ΟΠΑΠ, ενώ οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Από εκεί και πέρα, σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται για τίτλους των LAMDA Development (εν μέσω φημών για πιθανή πώληση του 50% του The Mall), Info-Quest, Αλουμίνιον Ελλάδος, Ιατρικό Κέντρο, ενώ συνεχίζουν ανοδικά Intralot, ΙΑΣΩ.

Ο Γ.Δ. μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης κινείται σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης, μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις 12 μονάδες και βρίσκεται οριακά χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 4.227,44 με απώλειες 0,10%.

Σχετικά χαμηλά διαμορφώνεται και η μικτή αξία συναλλαγών, που ξεπερνά τα 34 εκατ., από τα οποία τα 2,4 αφορούν πακέτα.

Ασφαλώς με περισσότερο ενδιαφέρον αναμένεται η εικόνα της αγοράς μετά τις 14:00, καθώς θα μπουν στο σύστημα συναλλαγών πολύ περισσότεροι τίτλοι και βέβαια όλοι περιμένουν το τελευταίο ημίωρο, καθώς εκεί θα φανούν οι όποιες διαθέσεις των εμπλεκομένων σε σχέση με τη ρευστοποίηση ή το περαιτέρω κλείσιμο θέσεων εν όψει της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v