Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Αγοραστική ευκαιρία η ενδεχόμενη πτώση σε ΧΑ

Η αποκοπή μερισμάτων ίσως να δημιουργήσει κάποια πίεση στην αγορά το τρέχον τρίμηνο υπογραμμίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (20/4) με τίτλο ”Ex dividend trading”. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή κρίνει μια τέτοια περίπτωση ως αγοραστική ευκαιρία δεδομένων των ισχυρών θεμελιωδών.

Π&Κ: Αγοραστική ευκαιρία η ενδεχόμενη πτώση σε ΧΑ
Η αποκοπή μερισμάτων ίσως να δημιουργήσει κάποια πίεση στην αγορά το τρέχον τρίμηνο υπογραμμίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της (20/4) με τίτλο ”Ex dividend trading”.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή κρίνει μια τέτοια περίπτωση ως αγοραστική ευκαιρία, δεδομένων των ισχυρών θεμελιωδών.

Στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της η Π&Κ διατηρεί την έκθεση 85% σε μετοχές, εκ των οποίων το 40% αποτελείται από ευρωπαϊκές μετοχές.

Παράλληλα ξεχωρίζει τις σημαντικότερες εξελίξεις της εβδομάδας. Ειδικότερα υπογραμμίζει το deal της Ιntralot στην Ταϊβάν, ενώ αποδίδει, μεταξύ άλλων, την καλή πορεία της μετοχής στα αναμενόμενα ισχυρά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2006. Διατηρεί την ”overweight” σύσταση για τη μετοχή.

Αναφέρει επίσης την παρουσίαση της Autohellas σε εγχώριους θεσμικούς επενδυτές τονίζοντας τη θετική στάση της για την εισηγμένη λόγω ελκυστικής αποτίμησης.

Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς χαρακτηρίζει συντηρητικούς τους στόχους που έθεσε η τράπεζα για τα κέρδη του 2006. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι τα κέρδη 2006 θα αλλοιωθούν (distort) από έκτακτα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρει την αύξηση της τιμής–στόχου στα 8 ευρώ για τη ΓΕΚ (equalweight) και στα 12 ευρώ για την Τέρνα (equalweight). Επίσης έθεσε τιμή–στόχο τα 10,4 ευρώ για τη Μέτκα με σύσταση overweight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v