Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση (σχετικής) ιδιαιτερότητας

Λήξη παραγώγων και τετραήμερος αργία αναμένεται να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία πλην εξαιρετικού απρόοπτου θα εξελιχθεί σε ήπιους ρυθμούς και μειωμένο όγκο συναλλαγών. Θετικό φαίνεται να παραμένει το κλίμα με αυξημένη την πιθανότητα επιλεκτικών κινήσεων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση σχετικής ιδιαιτερότητας, έτσι τουλάχιστον εκτιμάται ότι θα είναι η σημερινή, τελευταία πριν τις αργίες του Πάσχα, καθώς η λήξη των ΣΜΕ Απριλίου και η τετραήμερη αργία αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις διαθέσεις των εμπλεκομένων.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα εξελιχθεί σε ήπιους ρυθμούς και μάλλον περιορισμένο όγκο συναλλαγών, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι όποιες επιλεκτικές κινήσεις σε επιμέρους τίτλους.

Από κει και πέρα, ζητούμενο παραμένει πόσοι είναι αυτοί που θα θελήσουν να διατηρήσουν αυξημένες θέσεις με τη Σοφοκλέους να παραμένει κλειστή μέχρι την επόμενη Τρίτη, ενώ την ίδια ώρα θα λειτουργούν κανονικά μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές Παρασκευή και Δευτέρα.

Τεχνικά, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, η εικόνα έχει διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο και αναμένεται να καλυτερεύσει περισσότερο σε περίπτωση που ο FTSE (παραμένει η ατμομηχανή της αγοράς) επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 2.323 μονάδων.

Οπότε, σε μία τέτοια περίπτωση η επόμενη αντίσταση ορίζεται στη ζώνη 2.335-2.340.

Ακόμη καλύτερη τεχνικά εικόνα φαίνεται να διαθέτει ο FTSEM, ο οποίος αν διατηρήσει τα κεκτημένα, ή τουλάχιστον δεν υποχωρήσει χαμηλότερα από τις 4.490 μονάδες, οι επόμενες αντιστάσεις ορίζονται στις 4.660 και 4.700 μονάδες.

Οι περισσότεροι παράγοντες του χώρου θεωρούν ότι η ψυχολογία παραμένει θετική, αναμένουν πολύ καλό πρώτο τρίμηνο 2006 για τον τραπεζικό κλάδο, κάτι που θα δώσει ”πλάτη” στην αγορά και πιθανότατα ώθηση του δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, παραταύτα, για ένα σημαντικό μέρος του ταμπλό η επιφυλακτικότητα παραμένει και έτσι τον πρώτο λόγο θα συνεχίσουν να έχουν οι επιλεκτικές κινήσεις σε μεμονωμένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v