Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Alpha: Προπομπός εξελίξεων η αραβική

Alpha: Προπομπός εξελίξεων η αραβική "ασπίδα"

Εφαλτήριο για στενότερη συνεργασία μεταξύ των Αράβων του Κατάρ και της Alpha αποτελεί το deal πώλησης του 4%. Στο στόχαστρο νέες αγορές και κλάδοι. Οι συνέργιες και η αραβική "ασπίδα".

Η παρωδία των γενικών συνελεύσεων

Η παρωδία των γενικών συνελεύσεων

Πλούσιο μπουφέ, δημόσιες σχέσεις και αιτήματα για διορισμούς και δουλειές «απ’ το παράθυρο» προσφέρουν μεταξύ άλλων οι γενικές συνελεύσεις. Οι φυλές, τα 5 λεπτά δημοσιότητας και η ουσία του πράγματος.

ΧΑ: Μπαράζ ΑΜΚ αλλά χωρίς μικρομετόχους

ΧΑ: Μπαράζ ΑΜΚ αλλά χωρίς μικρομετόχους

Παρά το δυσμενές χρηματιστηριακό κλίμα, οι εισηγμένες εταιρίες σχεδιάζουν μπαράζ αυξήσεων κεφαλαίου χωρίς ουσιαστικά να ποντάρουν στα κεφάλαια των μικροεπενδυτών. Η "ακτινογραφία" έντεκα περιπτώσεων.

Σημαντικές αλλαγές στη Wall Street

Σημαντικές αλλαγές στη Wall Street

Μετά τα dot.coms η κρίση των subprimes αφήνει το δικό της αποτύπωμα, οδηγώντας τις αρχές των ΗΠΑ να εντάξουν στη δικαιοδοσία της FED "καρχαρίες" αξίας $10,3 τρισ. όπως hedge funds και brokers.

«Καρέ του φόβου» για τις διεθνείς αγορές

«Καρέ του φόβου» για τις διεθνείς αγορές

Η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, η πληθωριστική έξαρση, η μείωση της κατανάλωσης αλλά και η απασχόληση αποτελούν τα θέματα που προβληματίζουν τους επενδυτές. Τα ανοιχτά μέτωπα για τις διεθνείς αγορές.

Ενδυση: Ελπίδες ανάκαμψης στο β΄ τρίμηνο

Τις απώλειες του α΄ τριμήνου προσδοκούν να αναπληρώσουν στο τρίμηνο που διανύουμε οι εταιρείες ένδυσης. Παράλληλα συνεχίζουν να προωθούν τα σχέδιά τους επιδιώκοντας χρηματοοικονομικό νοικοκύρεμα.

Σοφοκλέους: 13 μετοχές με μερίσματα… χρυσάφι!

Οι μερισματικές αποδόσεις 13 μετοχών που τον προηγούμενο μήνα «έβγαζαν μάτια» τώρα έγιναν ελκυστικότερες - Ποιες είναι και κατά πόσο μπορούν να επαναλάβουν το «θαύμα» και στα επόμενα χρόνια…

Τράπεζες: Αποτιμήσεις ΄06 με υπερδιπλάσια κέρδη

Αντίθετες πορείες διαγράφουν κέρδη και μετοχές των ελληνικών τραπεζών. Οι αποτιμήσεις έχουν επιστρέψει στο 2006, ενώ η κερδοφορία αυξήθηκε από 70% - 294%. Τι δείχνουν τα P/E για 5+1 τράπεζες.

Αλλαντικά: Το growth βρίσκεται εκτός Ελλάδος

Η επέκταση στο εξωτερικό αλλά και η «άλωση» μικρών σημείων εντός της χώρας αποτελούν μονόδρομο για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών αλλαντοβιομηχανιών. Οι κινήσεις των Creta Farm, Νίκας αλλά και των μη εισηγμένων.

Malls: "Γίγαντες" που συνθλίβουν τους Μικρούς

Τα εμπορικά κέντρα μεταμορφώνονται σε big boxes, δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης στα μικρά καταστήματα. Σύμφωνα με έρευνα της Stat Bank η υπερσυγκέντρωση δημιουργεί ραγδαία ανακατανομή δυνάμεων στο λιανεμπόριο.

Τελευταίο SOS από κλωστοϋφαντουργούς!

Πενταπλή συμμαχία μεγάλων στην ενέργεια

Ποιοι κίνδυνοι απειλούν τώρα τις αγορές

Αλυσίδες ηλεκτρικών:Νέες μάχες για μερίδια αγοράς

Στην ...Ιστορία η διατήρηση βιβλίων και στοιχείων

Ερευνα της Hellastat για τα αποτελέσματα 2007

ΧΑΚ: «Γκρίζα» αποτελέσματα τριμήνου

Οξύνεται ο πόλεμος για το εμφιαλωμένο νερό

Φαύλος οικονομικός κύκλος made in USA

Τι σήματα στέλνουν τα εταιρικά κέρδη στις αγορές

v