Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Πυρήνες της Φωτιάς: Τα παρατράγουδα της δίκης

Πυρήνες της Φωτιάς: Τα παρατράγουδα της δίκης

Με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, διαφόρων ειδών νομικά "τερτίπια" -και τους κατηγορουμένους να είναι "απόντες - ωσεί παρόντες" με πρωτοβουλία τους- καρκινοβατεί η διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Αυξήσεις εμείς, απολύσεις στο… πόπολο

ΑΛΟΥΜΥΛ: Αυξήσεις εμείς, απολύσεις στο… πόπολο

Το Δημόσιο της έδωσε επιχορηγήσεις και οι τράπεζες άφθονα δάνεια. Αυτή προχώρησε σε "εκ περιτροπής εργασία", σε απολύσεις και σε αύξηση των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου κατά 40%!

Ποιος δουλεύει ποιον, κ. Μαγκριώτη;

Ποιος δουλεύει ποιον, κ. Μαγκριώτη;

Πήρε ο Μαγκριώτης το σπαθί του και έκοψε τα διόδια στη μέση. Οι εργολήπτες όμως τον «αδειάζουν» και οι τραπεζίτες βγάζουν τεφτέρια. «Νίκη από τα αποδυτήρια» για το κίνημα ανυπακοής ή νέο κρούσμα αερολογίας;

ΔΕΗ: Πειράματα Ζερβού «στου κασίδη το κεφάλι»

ΔΕΗ: Πειράματα Ζερβού «στου κασίδη το κεφάλι»

Για «σουρεαλιστικό» management κάνουν πλέον λόγο στελέχη της ΔΕΗ, χάνοντας την υπομονή τους με τις παράδοξες προσωπικές επιλογές του Α. Ζερβού. Ο ρόλος της ΓΕΝΟΠ και ο «δάκτυλος» Μπιρμπίλη.

Alpha Bank: Γιατί χτύπησε κόκκινο η… αδρεναλίνη

Alpha Bank: Γιατί χτύπησε κόκκινο η… αδρεναλίνη

Πώς οι φήμες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που διαψεύστηκαν επισήμως, άναψαν φωτιά στο ταμπλό. Το "στριμωξίδι" για δανεισμό τίτλων, το σορτάρισμα από ξένη τράπεζα και τι προεξοφλεί η αγορά.

ΕΘΕΛ - ΟΑΣΘ: Μια σύγκριση που βγάζει μάτι!

Γιατί οι Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης βγάζουν κέρδη και η ΕΘΕΛ μεγάλες ζημίες παρά τον πολλαπλάσιο τζίρο. Τα έσοδα, τα κόστη και οι νυχτοφύλακες των 110 χιλιάδων ευρώ ετησίως!

Γιατί θα ακυρωθεί το μέτρο των αποδείξεων

Με μαύρες σακούλες γεμάτες με αποδείξεις θα προσέρχονται οι φορολογούμενοι στις εφορίες. Ομως φέτος γιατί να πάρεις απόδειξη όταν κάθε μέρα στην αγορά έχει...εκπτώσεις ως και 23%; Γράφει στο Protagon o Κ. Γιαννακίδης.

Οι δύο σχολές αντιμετώπισης της ανομίας

Υπάρχουν δύο σχολές αντιμετώπισης της ανομίας στην Ελλάδα, η έως τώρα κυρίαρχη σχολή της ανοχής, και αυτή που την αντιμετωπίζει σαν ιό και αποκτά σταδιακά ισχυρά ερείσματα. Γράφει ο Α. Παπαχελάς στην Καθημερινή.

Το φιάσκο Σόμπολου, οι πηγές και η... ενημέρωση

Tο τελευταίο φιάσκο του Πάνου Σόμπολου και κατ' επέκταση των ελληνικών ΜΜΕ με τη Φαίη Μάγερ και η χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η δήθεν σχέση με RAF και το εύκολο πρωτοσέλιδο. Γράφει στο tvxs.gr ο Σ. Κούλογλου.

Στ. Θεοδωράκης: Όσα μου έμαθε η φυλακή!

Να μπουν στη... φυλακή για 2 - 3 μέρες, αντί να παρακολουθούν μαθήματα στην Κούβα, προτείνει στους πολιτικούς ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως μάθημα ζωής. Η εμπειρία του δημοσιογράφου από τις γυναικείες φυλακές Θηβών.

Ο Πειραιάς, το εμπορικό κέντρο και οι… "Κινέζοι"!

ΔΕΗ: Η φούρια Ζερβού στο... ξήλωμα της διοίκησης!

Η σιωπή Γερουλάνου και του opengov τα… 9μερα!

Μια ιστορική αναδρομή στις περαιώσεις

Η ΕΤΕ, τα ADRs και ο «φόβος»… εξαγοράς!

Η ΝΕΛ, η Millennium και οι "μεγαλομέτοχοι"

Ανατροπές μεγατόνων!

Η πτώση ευρώ λουκούμι για Ευρωπαίους εξαγωγείς

Σκληρές εξετάσεις για κυβέρνηση και οικονομία

Αλμα εις... βάθος σε κέρδη και αποδόσεις τριετίας

v