Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Χτίζεται εθνικιστικό μπλοκ για τις ευρωεκλογές

Χτίζεται εθνικιστικό μπλοκ για τις ευρωεκλογές

Τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κατέβουν ως ένα κοινό μπλοκ στις ευρωεκλογές. Οι συμμαχίες, οι διαφωνίες και το πρόβλημα των εδρών. Τα κράτη... τζόκερ.

WSJ: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

WSJ: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

Μπορεί η Ελλάδα να έχει επιχειρήματα ώστε να πείσει την τρόικα να χαλαρώσει τη στάση της, οι δανειστές ωστόσο παραμένουν δύσπιστοι. Οι πολιτικές πιέσεις, οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα.

BBG: Στο «μικροσκόπιο» των ξένων η Ελλάδα

BBG: Στο «μικροσκόπιο» των ξένων η Ελλάδα

Μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν ήθελαν να αγγίξουν ούτε... ελληνικό γιαούρτι. Σήμερα, όμως, όλο και περισσότερα funds βλέπουν ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα μας. Η ένταξη της Ελλάδας στις αναδυόμενες αγορές, το ράλι του ΧΑ και οι αγοραστές.

Χρυσή Αυγή: Τα «πλοκάμια» στην ομογένεια

Χρυσή Αυγή: Τα «πλοκάμια» στην ομογένεια

Η στρατηγική του κόμματος για επέκταση σε χώρες με ισχυρή ελληνική παρουσία. Πώς κινήθηκε σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία και Κύπρο. Οι αδυναμίες χρηματοδότησης και οι αντιδράσεις των ομογενών στις «επεκτατικές» κινήσεις.

NYT: Το δράμα των Ελλήνων με τους φόρους

NYT: Το δράμα των Ελλήνων με τους φόρους

Μέσα σε δύο χρόνια πέρασαν 22 νέοι νόμοι για τη φορολογία, χωρίς όμως να φέρουν αποτέλεσμα στην πάταξη της φοροδιαφυγής - ή έσοδα στα κρατικά ταμεία. Πώς οι προσπάθειες για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος επιτείνουν το πρόβλημα - και αυξάνουν την οργή και το αίσθημα αδικίας στους απλούς πολίτες.

TAGS ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

28η Οκτωβρίου: Προτάσεις για όσους μείνουν πίσω

Δεν φύγατε για τριήμερο; Κανένα πρόβλημα! Συναυλίες, ξεναγήσεις, parties και δωρεάν events κρατούν συντροφιά σε όσους αποφάσισαν να μείνουν Αθήνα στην εθνική επέτειο.

Ακίνητα: Η επόμενη μέρα μετά το deal του δημοσίου

Τι σηματοδοτεί για την αγορά του real estate η πώληση και επανεκμίσθωση των κρατικών ακινήτων με τις δύο μεγαλύτερες ΑΕΕΑΠ της χώρας. Γιατί το ΧΑ «πριμοδότησε την Eurobank Properties και γιατί η κυβέρνηση δεν… πανηγύρισε το deal.

TAGS ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - REAL ESTATE

Αμυντική βιομηχανία: Σχέδια διάσωσης και... λουκέτα

Οι προσπάθειες εξυγίανσης και οι αγκυλώσεις της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το διαπραγματευτικό ατού των υπογεγραμμένων συμβάσεων και πού θα κριθεί η διάσωσή. Τα σενάρια για ΕΑΣ, ΕΑΒ και τα Ναυπηγεία.

Πώς έγινε η «θυσία» 900.000 θέσεων εργασίας

Σε ποιους κλάδους μειώθηκαν περισσότερο οι θέσεις εργασίας την περίοδο της κρίσης. Τι δείχνουν οι συγκρίσεις μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Οι «ιδιαιτερότητες» σε τράπεζες, εκπαίδευση, τοπική αυτοδιοίκηση και ΔΕΚΟ. Αναλυτικοί πίνακες.

Τουρκία: Οι μεγάλες ήττες στην εξωτερική πολιτική

Ποιοι παράγοντες αναγκάζουν την Τουρκία σε πιο μετριοπαθή εξωτερική πολιτική. Οι «ήττες» σε Αίγυπτο, Ιράκ, Συρία και Λωρίδα της Γάζας. Οι στόχοι της γείτονος και οι θεμελιώδεις διαφωνίες με τις ΗΠΑ. Το τρίγωνο Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ.

«Κεραυνοί» εναντίον κυβέρνησης και τραπεζών!

Κύπρος: Τι κρύβει η κόντρα κυβέρνησης-ΚτΚ

Η Ουάσινγκτον... Νο1 κίνδυνος για την οικονομία

WSJ: Χωρίζουν οι δρόμοι Ευρώπης-ΔΝΤ στις διασώσεις

DW: Το σωστό μάρκετινγκ κλειδί για τις εξαγωγές

Βακάκης: «Παρασιτικό» το εγχώριο επιχειρείν

Φως στο τούνελ για τα εταιρικά κέρδη

Ασφάλιση κατοικίας: Τι πρέπει να προσέχετε

Αλλάζει ο παγκόσμιος επιχειρηματικός χάρτης

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για το shutdown

v