Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Οι κρίσιμες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής

Stratfor: Οι κρίσιμες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Αργεντινής στην προεκλογική του εκστρατεία, όμως η Αθήνα έχει σημαντικά μικρότερα περιθώρια ενεργειών απ' ό,τι το Μπουένος Άιρες. Οι ομοιότητες και οι κρίσιμες διαφορές.

Stratfor: Γιατί η Ελλάδα θα πάρει τον χρόνο που ζητά

Stratfor: Γιατί η Ελλάδα θα πάρει τον χρόνο που ζητά

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της Γερμανίας και τι κρύβει η σκληρή στάση που υιοθετεί τώρα προς την Ελλάδα. Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Βερολίνου και πώς οδηγεί σε βραχυπρόθεσμη συμφωνία. Τι μπορεί να πάρει η Αθήνα στη διαπραγμάτευση.

WSJ: Οι περίπλοκες σχέσεις ΕΚΤ-Ελλάδας σε πέντε ερωταπαντήσεις

WSJ: Οι περίπλοκες σχέσεις ΕΚΤ-Ελλάδας σε πέντε ερωταπαντήσεις

Τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ελληνική οικονομία αναλύει η Wall Street Journal. Η εμπλοκή της ΕΚΤ στην τρόικα, η στήριξη των ελληνικών τραπεζών, το πρόγραμμα διάσωσης και το μεγάλο ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Stratfor: Η Ελλάδα παίζει και το ρωσικό χαρτί

Stratfor: Η Ελλάδα παίζει και το ρωσικό χαρτί

Η ελληνική κυβέρνηση έχει λόγους να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Τα μεγάλα μέτωπα στην ενέργεια και οι συσχετισμοί δυνάμεων στην ΕΕ για την Ουκρανία. Η διαπραγμάτευση για το χρέος και η προσπάθεια να μείνουν όλες οι επιλογές... ανοικτές.

Νοικοκυριά: Επτά γκάφες στη διαχείριση της περιουσίας τους!

Νοικοκυριά: Επτά γκάφες στη διαχείριση της περιουσίας τους!

Ο δανεισμός σε ελβετικά φράγκα αποτελεί μόνο ένα από τα επτά βασικά σφάλματα που έκαναν τα ελληνικά νοικοκυριά στη διαχείριση των οικονομικών τους. Τα άλλα έξι εντοπίζονται σε ακίνητα, μετοχές, κρατικά ομόλογα και συνταξιοδοτικά προγράμματα.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Stratfor: Η Ελλάδα, η ΕΕ και η λίστα των κακών επιλογών

Μετά τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές, η ευρωζώνη έρχεται αντιμέτωπη με την πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Τα αντικρουόμενα συμφέροντα, οι επιλογές και οι επιπτώσεις.

Bloomberg: «Οι τρελοί Αριστεροί της Ελλάδας έχουν και μια καλή ιδέα»

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, σε αντίθεση με το υπόλοιπο πρόγραμμα του κόμματος, έχει λογική, λένε οι συντάκτες του Bloomberg. Οι επιπτώσεις της λιτότητας χωρίς αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και το παράδειγμα της Γερμανίας.

«Γρουσούζικα» για τον Σαμαρά τα εύσημα Μέρκελ

Η άνοδος και η... πτώση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας. Το μνημόνιο, οι ελιγμοί, τα λάθη και οι βεβιασμένες κινήσεις. Πως έφτασε από τα εύσημα της Μέρκελ στην ήττα της Κυριακής.

Stratfor: Μετά τις εκλογές αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα

Το βασικότερο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση είναι το χρέος της χώρας. Οι προσδοκίες για «προσωρινή συμφωνία», ο ρόλος της ΕΚΤ και οι απειλές του Grexit. Oι στρατηγικές που χαράσσονται από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Stratfor: Η ΕΚΤ απομακρύνει την Eνωση από την Ευρώπη!

Μπορεί οι αγορές να χάρηκαν με την απόφαση της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση, όμως τα «ψιλά γράμματα» του προγράμματος κρύβουν μια θλιβερή αλήθεια. Ο Ντράγκι, η Μέρκελ και πώς η Γερμανία αντιστρέφει τη δυναμική της μεγαλύτερης ενοποίησης στην Ε.Ε.

Ο εθνικισμός, ο Ντράγκι και η κρίση της Ευρώπης

Τι συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Νταβός

Τράπεζες: Η προσφυγή στον ELA και τι συμβαίνει με την ΕΚΤ

HSBC: Τα τέσσερα σενάρια για εκλογές, Grexit και ΣΥΡΙΖΑ

Stratfor: Το Grexit θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

Stratfor: Τα μυστικά του χτυπήματος στο Παρίσι

Η γήρανση του πληθυσμού βόμβα στην παγκόσμια οικονομία

Reuters: Ένα Brexit θα άνοιγε τον δρόμο για Grexit

WSJ: Η ευρωζώνη έρχεται πιο κοντά σε μια χαμένη δεκαετία

Stratfor: Από την Ελλάδα αρχίζει το επόμενο κεφάλαιο του δράματος

v