Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Οι big business στην Ενέργεια

Οι big business στην Ενέργεια

Ποιοι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι διεκδικούν την πίτα 13 δισ. της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Οι πολυεθνικοί κολοσσοί που προωθούν επενδύσεις 13 δισ. για μεγάλα projects αγωγών. Τα ελληνικά κοιτάσματα στο «μάτι» πετρελαϊκών γιγάντων.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σερβία και Κόσοβο «δοκιμάζουν τα νερά» για ανταλλαγή εδαφών

Σερβία και Κόσοβο «δοκιμάζουν τα νερά» για ανταλλαγή εδαφών

Βελιγράδι και Πρίστινα θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο τον επόμενο γύρο συνομιλιών τους και εκεί θα φανεί αν η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών έχει αποκτήσει αρκετή δυναμική ή θα μπει «στο συρτάρι». Ο κίνδυνος να ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας» στην περιοχή.

TAGS STRATFOR

Tesla: Τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο αμερικανικό short bet

Tesla: Τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο αμερικανικό short bet

Παιχνίδι δισεκατομμυρίων παίζεται στη μετοχή της Tesla της οποίας το 34% του μετοχικού κεφαλαίου είναι σορταρισμένο. Πώς άλλαξε τα δεδομένα το επίμαχο tweet του Elon Musk. H εμπλοκή της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Πού οδηγεί η «ανταλλαγή» κυρώσεων μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας

Πού οδηγεί η «ανταλλαγή» κυρώσεων μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας

Η κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και τα μέτωπα σε ασφάλεια και οικονομία. Ο αντίκτυπος των -εν πολλοίς συμβολικών- κυρώσεων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στο ΝΑΤΟ, και ο ρόλος της Ρωσίας.

Σχέδιο ολικής επαναφοράς για το τηλεπικοινωνιακό απόρρητο

Σχέδιο ολικής επαναφοράς για το τηλεπικοινωνιακό απόρρητο

Θεσμικές αλλαγές για μπλόκο στα «βαλιτσάκια παρακολουθήσεων» και επενδύσεις για την ανάπτυξη κλειστού δικτύου επικοινωνίας μεταξύ δημόσιων υπηρεσιών περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Folli Follie: Τι δείχνουν οι συναλλαγές των βασικών μετόχων

Ποια στοιχεία προκύπτουν από την εξέταση των συναλλαγών των ιδιοκτητών της Folli Follie και της αγοράς ιδίων μετοχών από την αρχή του 2014 έως σήμερα. Οι πολλές αγορές, οι μεγάλες πωλήσεις και η «αποκομιδή» των 18,5 εκατ. ευρώ.

TAGS ΕΜΠΟΡΙΟ

Η νέα γενιά της τεχνολογίας μένει Ελλάδα και δημιουργεί

Πέντε νέοι προγραμματιστές της SingularLogic εξηγούν γιατί επέλεξαν μια μεγάλη εταιρεία του κλάδου, τις ευκαιρίες που προσφέρει η ένταξη σε έναν όμιλο με ευρύτατη παρουσία στην τεχνολογία και, κυρίως, πώς και γιατί ένας ιστορικός «παίκτης» της αγοράς στηρίζει την καινοτομία.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Credit Suisse: Ο αποχαιρετισμός στο waiver και η ουσία

Ξεκάθαρα τα σημάδια βελτίωσης στην ελληνική οικονομία, λέει ο οίκος, που προβλέπει ανάπτυξη 2,1% φέτος και 2,2% το 2019. Κρίσιμη η στάση της ΕΚΤ, γιατί αναμένει θετική αντίδραση των αγορών, ακόμη και χωρίς... QE.

Γιατί οι επενδυτές ομολόγων είναι αισιόδοξοι για Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο ισχυρά investment calls που έχουμε, αναφέρουν επενδυτές ομολόγων, με αφορμή τα σενάρια για νέες εκδόσεις. Σημαντικές οι φετινές αποδόσεις. «Κλειδί» για αλλαγή κλίματος οι πιθανές αναβαθμίσεις.

Η συμφωνία πΓΔΜ - Ελλάδας και ο ρωσικός δάκτυλος

Η προσπάθεια της Μόσχας να κρατήσει εκτός ΝΑΤΟ τα Βαλκάνια και οι κατηγορίες που εκτοξεύουν Σκόπια και Αθήνα. Πώς διαμορφώνεται το γεωπολιτικό κουβάρι στην περιοχή και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα.

TAGS STRATFOR

Οι αγορές σε μεταίχμιο

Κύπρος: Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την τραπεζική εξυγίανση

Το πραγματικό στοίχημα των εκλογών στην Τουρκία

Η επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής Τραμπ-Κιμ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η παγίδα της ομοφωνίας

Τα δεσμά και οι κίνδυνοι για τη νέα ιταλική κυβέρνηση

Το γεωπολιτικό παιχνίδι και ο νέος κύκλος βίας στη Γάζα

Η Ελλάδα, η Νικαράγουα και οι συντάξεις

Πού οδηγεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Πού οδηγεί η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν

v