Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stat Bank: Η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών

Stat Bank: Η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών

Μόλις έξι εταιρίες πετρελαιοειδών, από ένα σύνολο είκοσι, ενίσχυσαν τις πωλήσεις τους την περίοδο Ιανουαρίου – Μαίου 2004, συμπεραίνει η Stat Bank σε έρευνά της για την εγχώρια αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών (10/04). Ποια στρατηγική ακολούθησαν. Ποιες ήταν οι επιδόσεις των εταιριών το 2003.

Εγνατία: Από +42% έως -33% οι τράπεζες στο 9μηνο

Εγνατία: Από +42% έως -33% οι τράπεζες στο 9μηνο

Αύξηση 27% κατά μέσο όρο εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των Εθνικής, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορικής, στο εννεάμηνο του 2004, ενώ προβλέπει πως η Eurobank θα εμφανίσει τη μεγαλύτερη αύξηση από τις πέντε τράπεζες, και συγκεκριμένα της τάξεως του 42%.

Η Τουρκία στο μικροσκόπιο των ελληνικών τραπεζών

Η Τουρκία στο μικροσκόπιο των ελληνικών τραπεζών

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται πλέον η τουρκική αγορά, καθώς η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ προσφέρει μια καλή αφορμή. Οι κινήσεις της Εθνικής, η στρατηγική της Εμπορικής, η εμπειρία της NovaBank, τα σχέδια των Eurobank - Πειραιώς, αλλά και τα θέλγητρα του... Κρεμλίνου.

Stat Bank: Τα ”διαμάντια” του ελληνικού εμπορίου

Stat Bank: Τα ”διαμάντια” του ελληνικού εμπορίου

Οι εισηγμένες εταιρίες Intralot, Γερμανός, Πλαίσιο, ΑΒ Βασιλόπουλος, Ηλεκτρονική Αθηνών, Μπενρουμπή, Σφακιανάκης, Εlinoil, Revoil συμπεριλαμβάνονται μέσα στις 98 εμπορικές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται με εξαιρετικά δυναμικούς ρυθμούς την τελευταία διετία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Stat Bank.

Κερδισμένοι και χαμένοι στο εννεάμηνο

Κερδισμένοι και χαμένοι στο εννεάμηνο

Κοινό τόπο αποτελεί η διαπίστωση πως τράπεζες και τηλεπικοινωνίες καταγράφουν σημαντικά κέρδη στο εννεάμηνο, καθώς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των θεσμικών (κυρίως ξένων) επενδυτών. Ωστόσο, από το σύνολο των 370 εισηγμένων μετοχών, μόλις 53 κατέγραψαν κέρδη. Οι αποδόσεις των δεικτών. Οι ”νικητές” και οι ”χαμένοι”, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Magna Trust.

Forbes:B. Gates-W. Buffet οι πλουσιότεροι στις ΗΠΑ

Ο Bill Gates παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Forbes, καθώς στη διάρκεια του περασμένου έτους αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά 2 δισ. δολάρια.

ΣΜΕΧΑ: Οι εκλογές, οι ισορροπίες και το στοίχημα

Το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΣΜΕΧΑ την προσεχή εβδομάδα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στον ευρύτερο κλάδο, ενώ στην τελική ευθεία εισέρχεται η σύγκρουση των διαφορετικών ”μπλοκ” συμφερόντων της Σοφοκλέους. Το φόντο συμπληρώνει η γνωστή ”κόντρα” τραπεζών και ανεξάρτητων χρηματιστηριακών. Οι εύθραστες ισορροπίες, το έπαθλο και η επόμενη ημέρα.

Φιλόδοξα σχέδια για την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών

Διάθεση εισιτηρίων για αθλητικά γεγονότα (ticketing), πωλήσεις προϊόντων (merchandising), αλλά και πληρωμή λογαριασμών είναι μερικοί από τους φιλόδοξους στόχους που θέτει η διοίκηση του ΟΠΑΠ για τη λειτουργία της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών. Ολα αυτά μέσω του δικτύου πωλήσεων των 5.300 πρακτορείων. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου.

Μετοχές με ”συνεχόμενες” καλές επιδόσεις!

Γνωρίζετε ότι 15 εταιρίες, εισηγμένες στη Σοφοκλέους, παρουσιάζουν ανά τρίμηνο διαρκή αύξηση των κερδών προ φόρων; Ορισμένες δε εξ αυτών κατέχουν ρεκόρ 22 συνεχόμενων κερδοφόρων τριμήνων, όπως προκύπτει από στοιχεία που επεξεργάστηκε η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ. Κατεβάστε την πλήρη λίστα.

Η επόμενη ημέρα των ”βολών” από ΔΝΤ, Ecofin, S&P

Μπαράζ αρνητικών ειδήσεων δέχτηκε η ελληνική οικονομία, αφού την προειδοποίηση του ΔΝΤ και τις αιχμές του Eurogroup ακολούθησε η υποβάθμιση των προοπτικών της από τον οίκο Standard and Poor’s. Στο στόχαστρο βρέθηκαν τα δημοσιονομικά ελλείμματα το χρέος, αλλά και η αξιοπιστία των παρεχομένων στοιχείων. Πώς αντιδρά η κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις και ο σχεδιασμός. Ολη η ειδησεογραφία συγκεντρωμένη.

GfK: Σταθερή η διείσδυση του internet στην Ελλάδα

Τουρισμός: Αβάσιμη η προ-ολυμπιακή αισιοδοξία

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ενέργεια: Εμπόδιο για επενδύσεις οι χαμηλές τιμές

Εθνική:”Ασταθείς” οι πυλώνες ανάκαμψης σε ευρωζώνη

Kantor: Κύμα συγχωνεύσεων στο χώρο των ΑΧΕ

Merit: Τι δείχνουν τα εξάμηνα των εισηγμένων

Eurobank SEC: Όλα τα εξάμηνα των εισηγμένων

Magna Trust: Τα πεπραγμένα 223 εισηγμένων

Μαύρος Σεπτέμβρης για την οικονομία

v