Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το euro2day.gr ούτε φιμώνεται ούτε εξαγοράζεται!

Φαίνεται ότι και στη χώρα μας κάποιοι θεωρούν πως έχοντας το ”χρυσό” μπορούν να κάνουν τους κανόνες. Στην περίπτωση του euro2day.gr, όμως, έχουν κάνει μεγάλο λάθος. Για μας η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να δεσμευτεί ούτε με φωνές και κατηγορίες ούτε με κάποιες χιλιάδες ευρώ, περισσότερες ή λιγότερες!!!

Το euro2day.gr ούτε φιμώνεται ούτε εξαγοράζεται!
Κινούμενοι στον χώρο του ελληνικού Τύπου επί δεκαετίες έχουμε μάθει να περιμένουμε πολλά αναπάντεχα. Άλλωστε μέσω του euro2day.gr ασκήσαμε κριτική, σκληρή όταν χρειαζόταν, σε οποιονδήποτε, όσο ισχυρός κι αν θεωρούσε πως είναι.

Εν τούτοις, αυτό που συνέβη χθες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρωτόγνωρο.

Για λόγους που μόνον εκείνα θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξηγήσουν ως πρέπει, στελέχη του χρηματιστηριακού βραχίονα του ομίλου EFG θεώρησαν πως το χθεσινό θέμα της στήλης ”Εγερτήριο”, μια χιουμοριστική, σατυρική ιστορία για την ”PARTA OLA BANK”, συσχετίζεται με δραστηριότητες του ομίλου τους και θίγει τα συμφέροντά τους!

Εν τούτοις, από τη διοίκηση της ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. (στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει και το euro2day.gr), παρά την πίεση, δεν υπήρξε η, προφανώς αναμενόμενη από την άλλη πλευρά, ”προθυμία” να αποσυρθεί (!) το συγκεκριμένο κείμενο, γεγονός που θα αποτελούσε άλλωστε κατάφωρη παραβίαση των δημοσιογραφικών αρχών.

Το απόγευμα της ίδιας, δηλαδή της χθεσινής, ημέρας λάβαμε από την EFG Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ μια επιστολή με την οποία μας γνώριζαν ότι επιθυμούν να διακόψουμε άμεσα κάθε διαφημιστική τους καταχώριση στο euro2day.gr, γεγονός που ζήτησε προηγουμένως και προφορικά, με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο ως προς τα κίνητρα του αιτήματος, στέλεχος της συγκεκριμένης εταιρίας.

Το ακριβές κείμενο, πάντως, είχε ως εξής:

”Σε συνέχεια και της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας γνωρίζουμε ότι επιθυμούμε όπως άμεσα (σ.σ. τα bold είναι όπως ήταν και στο πρωτότυπο κείμενο) διακόψετε κάθε διαφημιστική καταχώρισή μας στο www.euro2day.gr.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”

Σφραγίδα και υπογραφή

....

Εμείς δεν δυνάμεθα βεβαίως να γνωρίζουμε εάν η απόφαση αυτή για την άμεση διακοπή ενός 10μηνου προσυμφωνημένου προγράμματος, το οποίο είχε τρέξει με απόλυτη επιτυχία επί 8 μήνες (σε αντικατάσταση παλαιότερου) και έληγε στις 31/12/2004, ελήφθη με πλήρη γνώση της ιεραρχίας του ομίλου και της ίδιας της τράπεζας.

Γνωρίζουμε όμως ποια είναι τα βασικά στοιχεία του λειτουργήματος ή -έστω του επαγγέλματος για όσους δεν διατηρούν πλέον ούτε ίχνος ρομαντισμού- τα οποία πρέπει να υπερασπιστούμε χωρίς να λογαριάζουμε κόστος.

Το euro2day.gr θα συνεχίσει να ενημερώνει με την ίδια αμεροληψία και την ίδια ανεξάρτητη κριτική άποψη και ελεύθερη γνώμη, που το έφερε με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, τον μόνο ουσιαστικό κριτή του.

Το αναγνωστικό κοινό.

Διότι το αναγνωστικό μας κοινό, κοινό υψηλής ποιότητας και εξίσου υψηλών απαιτήσεων, είναι αυτό που έφερε τις θεαματικότητες που μας επιτρέπουν να διεκδικούμε μερίδιο της διαφημιστικής ”πίτας” ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και όχι με... υποκλίσεις.

Κι αυτό θα συνεχίσει να μας υποστηρίζει όσο δεν προδίδουμε τις ίδιες τις ενημερωτικές ανάγκες του.

Euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v