Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔ: Πάνω απ’ όλα η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας

”Πάνω από όλα προέχει η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας στον χώρο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς” τονίζει ο ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η η απόσυρση της διαφήμισης στο euro2day.gr, με τον τρόπο που έγινε, κατόπιν του σατιρικού άρθρου στο ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ της 27ης Οκτωβρίου, ”αδικεί την ίδια τη Eurobank”.

ΣΕΔ: Πάνω απ’ όλα η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας
Τη λύπη του για την ενέργεια της Eurobank Χρηματιστηριακής να προχωρήσει σε άμεση παύση του διαφημιστικού προγράμματος στο euro2day.gr κατόπιν του ”Εγερτηρίου” της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, εκφράζει ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, μέσω σχετικής ανακοίνωσής του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΔ, ”θεωρούμε ότι πάνω από όλα προέχει η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας στον χώρο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΔ έχει ως εξής:

”Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔ πληροφορήθηκε με λύπη τον τρόπο με τον οποίο έγινε η παρέμβαση της τράπεζας Eurobank στο δημοσιογραφικό site Euro2day με αφορμή σατιρικό άρθρο.

Δεδομένου ότι πουθενά στο άρθρο δεν κατονομάζεται η συγκεκριμένη τράπεζα, και χωρίς να υπεισέλθουμε στην ουσία των όσων αναφέρονται σε αυτό, θεωρούμε ότι πάνω από όλα προέχει η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας στον χώρο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Είναι αυτονόητο ότι η κάθε εταιρεία μπορεί να αποφασίζει ανεξάρτητα πού θα δώσει διαφημιστικές καταχωρήσεις, θεωρούμε όμως ότι η παρέμβαση της Eurobank και η απόσυρση της διαφήμισης με τον τρόπο που έγινε αδικεί την ίδια τη Eurobank, μια από τις λίγες εισηγμένες εταιρείες που διακρίνονται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και δεν συμβάλλει στον πλουραλισμό και τη διαφάνεια που οφείλουν να υπηρετούν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και επιθυμούν την ουσιαστική της αναβάθμιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Χ. Εγγλέζος

Ο Γεν. Γραμματέας, Δημ. Γονιδάκης”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v