Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

”Καμπανάκι” για δανεισμό από έρευνα ΤτΕ

”Καμπανάκι” για δανεισμό από έρευνα ΤτΕ

Προβληματική είναι η αποπληρωμή δανείων για περισσότερο από το 50% των δανειοληπτών, όπως προκύπτει από έρευνα για το δανεισμό που διενήργησε η ΤτΕ. Εξάλλου, το μέσο υπόλοιπο χρέους από όλα τα δάνεια ανά νοικοκυριό διαμορφώθηκε σε 19.600 ευρώ το 2005 έναντι 15.500 ευρώ το 2002.

Hellastat:Μελέτη για τον κλάδο ιατρικού εξοπλισμού

Hellastat:Μελέτη για τον κλάδο ιατρικού εξοπλισμού

Η γιγάντωση των ιδιωτικών ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας, η εξάπλωση των διαγνωστικών κέντρων, οι ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις και οι επενδύσεις στη δημόσια υγεία συνθέτουν, σύμφωνα με ανάλυση που εκπόνησε η Hellastat, το πλέγμα των συνθηκών που ευνόησαν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων εμπορίας ιατρικού εξοπλισμού & αναλωσίμων.

Hellastat: Μελέτη για εμπόριο καυσίμων λιπαντικών

Hellastat: Μελέτη για εμπόριο καυσίμων λιπαντικών

Το λαθρεμπόριο, η νοθεία, η τροφοδότηση της ναυτιλίας και οι μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή της βενζίνης συνθέτουν το επιχειρηματικό πεδίο δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας καυσίμων και λιπαντικών, συνθήκες τις οποίες φιλοδοξεί να βελτιώσει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, επισημαίνει μελέτη της Hellastat.

Αύξηση της πρόσβασης μέσω ADSL το 2005

Αύξηση της πρόσβασης μέσω ADSL το 2005

Η αύξηση κατά το 2005 των χρηστών του Ιnternet που συνδέονται μέσω γραμμής υψηλής ταχύτητας ADSL είναι ίσως το βασικότερο συμπέρασμα της έρευνας E-metrics που πραγματοποίησε το διάστημα από 11/10/05 έως 20/11/05 η εταιρεία AGB Nielsen Media Research σε συνεργασία με τη Phaistos Networks. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία 35 δικτυακών τόπων.

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο χημικών προϊόντων

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο χημικών προϊόντων

Ο κλάδος των χημικών προϊόντων αποτελεί έναν από τους εντονότερα αναπτυσσόμενους τομείς της ελληνικής μεταποίησης, καθώς, σύμφωνα με τους δείκτες παραγωγής που καταρτίζει η ΕΣΥΕ, η συνολική παραγωγή του κλάδου την περίοδο 2000-2004 αυξήθηκε κατά 18,2% (6,6% συγκριτικά με το 2003), αναφέρει μελέτη της Hellastat.

Hellastat: Μελέτη για εκτυπωτικό κλάδο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η έντονη πολιτιστική και επιχειρηματική δραστηριοποίηση που τους πλαισίωσε έδωσαν σημαντική ώθηση στις εργασίες του εκτυπωτικού κλάδου, με αιχμή τις εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, επισημαίνει μελέτη της Hellastat.

Kantor: Οι εταιρίες ψάχνουν για φθηνότερο ενοίκιο

Οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να αναζητούν γραφειακούς χώρους για μετεγκατάσταση με στόχο τη μείωση του ενοικίου, σύμφωνα με έρευνα της Kantor, η οποία διαπιστώνει αισθητή υποχώρηση του κύκλου εργασιών των εισηγμένων επιχειρήσεων real estate κατά το 2005.

ΙΟΒΕ: Μελέτη για κλάδο real estate

Την αναβάθμιση του real estate σε όλες τις εκφράσεις πολιτικής με στόχο τη μεγιστοποίηση των θετικών επιπτώσεων του κλάδου στην οικονομική ανάπτυξη επισημαίνει σε μελέτη του το ΙΟΒΕ όπου παράλληλα τονίζει ότι ο ρόλος της πολιτείας κρίνεται καθοριστικός στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής γης και κτιρίων.

Μελέτη της Hellastat για τον κατασκευαστικό κλάδο

Από κάμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας αλλά και μείωση των θέσεων εργασίας χαρακτηρίζεται η μεταολυμπιακή περίοδος, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat για τον κατασκευαστικό κλάδο. Ειδικότερα, στο πρώτο 9μηνο του 2005 και βάσει των αποτελεσμάτων που συντάχθηκαν με τα ΔΠΧΠ, 19 από τις 25 επιχειρήσεις του κατασκευαστικού τομέα εμφανίζουν κάμψη των εσόδων τους.

Τι δείχνει μελέτη της Eurobank για νέες εισαγωγές

Ανάλυση της πορείας των μετοχών των νέων εισαγωγών που καλύπτει την περίοδο της δεκαετίας 1996-2005, περιέχεται στο τρίτο τεύχος του νέου περιοδικού ”Οικονομία και Αγορές” που εκδίδει η Eurobank.

Μέσω τραπεζών οι ενισχύσεις για τις ΜΜΕ

Πήγασος: Αύξηση 59,1% σε κέρδη 52 εισηγμένων

Εθνική: Εκτιμήσεις για οικονομίες της Ν.Α. Ευρώπης

Είναι ακριβά ή φθηνά τα επιτόκια στην Ελλάδα;

Eurobank: Η ενοικίαση πιο ακριβή από αγορά στέγης

PwC: Πως επιδρούν τα ΔΛΠ στις επενδύσεις

UBS: Νέα ψήφος εμπιστοσύνης για 7 τράπεζες (upd)

Metatrading: Ράλι, Αποτιμήσεις, Σκέψεις - Μέρος 2ο

Hellastat: Μελέτη για φαρμακευτικές επιχειρήσεις

Egnatia: Αναμένεται έκρηξη στα κέρδη των τραπεζών

v