ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Εγκλωβισμένοι στο Μαξίμου

Εγκλωβισμένοι στο Μαξίμου

Το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι σημαντικό, αλλά σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις μειώνεται. Η έγκαιρη «αξιοποίησή» του, όμως, συναντά εμπόδια…

Η πανδημία και το δύσκολο μονοπάτι του 2021

Η πανδημία και το δύσκολο μονοπάτι του 2021

Σε καιρούς πανδημίας, ασφαλείς προβλέψεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως «σημάδια», τα οποία ουδείς εχέφρων διαχειριστής μπορεί να αγνοήσει. Ορισμένα από αυτά μάς αποκάλυψε χθες ο ΟΟΣΑ.

Το «σικέ» παιχνίδι στην ΕΕ

Το «σικέ» παιχνίδι στην ΕΕ

Η ελληνική διπλωματική φαρέτρα δεν είναι κενή βελών. Ο χρόνος, δε, για τη χρησιμοποίησή τους είναι σαφές ότι έχει ωριμάσει. Εάν το παιχνίδι είναι «στημένο», η απάντηση πρέπει να είναι... ανάλογη.

Μην παίζετε με τη δημόσια υγεία

Μην παίζετε με τη δημόσια υγεία

Στην καταγγελθείσα ως «υπόθεση των διπλών εγγραφών» κρουσμάτων του κορωνοϊού, αδράνεια δεν μπορεί να υπάρξει. Αφορά στη δημόσια υγεία και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το «σύστημα».

Ψηφιακή μετάβαση και καθημερινές ανάγκες

Ψηφιακή μετάβαση και καθημερινές ανάγκες

Είναι χρήσιμο να κάνουμε το ένα βήμα, πριν το άλλο, σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία. Έτσι, πριν -την καθ' όλα απαραίτητη-  «κατάκτηση του cloud», μήπως να δούμε εάν είναι δυνατή η κάλυψη άλλων, στοιχειωδέστερων αναγκών;

Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι κρίσιμες λεπτομέρειες

Ευκαιρίες να σταθούμε στα πόδια μας είχαμε και κατά το παρελθόν και κατά πάσα βεβαιότητα θα έχουμε και στο μέλλον. Είναι όμως σπάνιες και όταν «έρχονται προς το μέρος μας», οφείλουμε να τις αξιοποιούμε και να μην τις απεμπολούμε…

Η πανδημία, οι γνώμες και η ουσία

Οι προθέσεις μπορεί να είναι εξαίρετες, το αποτέλεσμα όμως είναι που μετράει. Ο λόγος που εκφέρουν πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης έχει, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερη σημασία και στις ημέρες μας αυτή αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Κορωνοϊός: Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το κόμμα!

Μια ψυχή είχε προτρέψει κάποτε τους Αμερικανούς να μη ρωτούν τι μπορεί να κάνει η πατρίδα τους γι' αυτούς αλλά τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για την πατρίδα τους. Χθες, ένας Λαρισαίος γιατρός μάς έδωσε ένα λαμπρό παράδειγμα.

Κορωνοϊός: Το τρίτο κύμα και πώς να το αποφύγετε!

Εάν στην αποκλιμάκωση των μέτρων κάνουμε τα ίδια λάθη με εκείνα που κάναμε μετά την άρση του πρώτου lockdown, τότε είναι βέβαιον ότι θα υπάρξει και νέο. Τάδε έφη Π.Ο.Υ., ο οποίος πέραν της συγκεκριμένης προειδοποίησης έδωσε και οδηγίες αποφυγής ενός νέου δράματος.

Κορωνοϊός: Χρειάζεται και βούρδουλας!

Επρεπε να υποκύψει η Ελλάδα στους «ψεκασμένους» και στους αρνητές της πανδημίας, αφήνοντάς τους στο απυρόβλητο; Επιτέλους, είμαστε ξέφραγο αμπέλι ή συντεταγμένη πολιτεία;

Πολυτεχνείο: Πλήρης αποτυχία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Τέλη κυκλοφορίας: Ολοι οι μήνες, όλα τα λεφτά!

Ο Ερντογάν και η ντροπή της Ευρώπης

Το Πολυτεχνείο και η... αδέξια δεξιά

Η πανδημία και το μεγάλο λάθος με το Πολυτεχνείο

Ο κορωνοϊός και το κυνήγι της ουράς μας

Η συντεχνία ξαναχτυπά

Ενα διαφορετικό (και επικίνδυνο;) lockdown

Το πόρισμα Αλιβιζάτου και το σκοτεινό πρόσωπο της κρατικής βίας

Ο κορωνοϊός, η έξαρση και οι «πολιτικές ευθύνες»

v