ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Οι επιχειρήσεις και η ώρα της αλήθειας

Οι επιχειρήσεις και η ώρα της αλήθειας

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή στην κανονικότητα και την πλήρη επαναλειτουργία της οικονομίας σημαίνει και το τέλος των μέτρων στήριξης. Η επόμενη μέρα, δε, συνιστά ένα σκληρό στοίχημα για τους περισσότερους.

Το μάθημα της Καλύμνου

Το μάθημα της Καλύμνου

Ας μην υπερβούμε αμέριμνοι όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στην Κάλυμνο. Το παράδειγμά της στέκει ως «τροφή για σκέψη» αλλά και ως κάλεσμα για προσοχή, αναφορικά με τη στάση μας έναντι της πανδημίας.

Το εμβόλιο και ο δρόμος προς την κάλπη

Το εμβόλιο και ο δρόμος προς την κάλπη

Η επιχείρηση «Ελευθερία» μάς επαναφέρει σταδιακά σε συνθήκες κανονικότητας, αναβιώνοντας έτσι και σενάρια φθινοπωρινών εκλογών παρά τις διαψεύσεις. Οι πραγματικοί λόγοι διενέργειάς τους ουδέποτε έφυγαν από το τραπέζι.

Μαδώντας τα… ντεσιμπέλ

Μαδώντας τα… ντεσιμπέλ

Παρά την όποια επιστημονική τεκμηρίωσή της, η απόφαση της απαγόρευσης μουσικής κατά την επαναλειτουργία του κλάδου εστίασης εμπεριέχει και μία… δόση «τιμωρίας». Υπήρχαν και εναλλακτικές.

Oταν μιλούν οι στρατηγοί!

Oταν μιλούν οι στρατηγοί!

Περίπου μισό αιώνα μετά την πτώση της χούντας, ποια είναι η ποιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας; Τα παραδείγματα που έθεσαν δύο άλλα κράτη ίσως μας βοηθήσουν να την κατανοήσουμε καλύτερα.

Ο κοινός παρονομαστής

Η παράδοση μιλά για αντιπαράθεση, κατά κανόνα, στείρα. Η ανάγκη, όμως, καλεί για συναίνεση. Όταν η συζήτηση αφορά το κλίμα, τότε αναγκαστικά επεκτείνεται και στις επενδύσεις και, βεβαίως, στη φορολογία. Αρκεί να υπάρχει βούληση διεξαγωγής της.

Ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Ερντογάν

Υπάρχει δόκιμος χρόνος για όλα, ακόμη και για να κριθούν τα πλέον κρίσιμα διλήμματα. Η παρούσα χρονική συγκυρία, κατά τα φαινόμενα, θα αναλωθεί ώστε να ξεκαθαρίσει μία... παλιά σχέση.

Το κρίσιμο στοίχημα με τη φορολογία

Η «ανάσα» που δόθηκε χθες σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις είχε κόστος. Η δυνατότητα «ανάκτησής» του, η οποία εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες, θα κρίνει το συγκεκριμένο στοίχημα. Μαζί με αυτό, ωστόσο, κρίνονται και πολλά άλλα…

Η πανδημία και η ζαριά υψηλού ρίσκου

Πού μπορεί να μας οδηγήσει το ρίσκο που αναλήφθηκε χθες; Δίχως σημείο υπαναχώρησης, τι θα συμβεί στις χιλιάδες που εξαρτώνται από την πορεία του τουριστικού κλάδου και συνολικά στην ελληνική οικονομία; 

Η πανδημία και τα βάρη που έρχονται

Δίχως τον «ξενοδόχο» φαίνεται ότι λογάριαζαν όσοι εκτιμούσαν ως δυνητικό καύσιμο για την επανεκκίνηση της οικονομίας το αυξημένο αποταμίευμα. Υπάρχουν βάρη τα οποία πολλοί θα… επωμιστούν.

Ομολογία παράδοσης

Απώλεια ελέγχου

Ο Τρικούπης, το Σικάγο και τα «ταμπού» της εργασίας

Η πανδημία και το βαθύ σκοτάδι πριν την ανατολή

Η ασπίδα στις θεωρίες των «ψεκασμένων»

Η επανάπαυση σκοτώνει

Το «ληγμένο» ευρωπαϊκό προϊόν

Θέλει τόλμη η «Ελευθερία»

Το μέρισμα της πανδημίας

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ελληνικού Δημοσίου

v