ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Πειραματόζωο η «Ωραία Ελλάς»

Πειραματόζωο η «Ωραία Ελλάς»

Δίχως σχέδιο, δίχως αποφασιστικότητα και κυριότερα δίχως όραμα αντιμετωπίζει την κρίση που τη μαστίζει η ευρωζώνη. Μαθαίνοντας στου «κασίδη το κεφάλι», έχουν κάνει την Ελλάδα αποδιοπομπαίο τράγο και πειραματόζωο.

Έλληνες κροίσοι της διπλανής πόρτας…

Έλληνες κροίσοι της διπλανής πόρτας…

Δεν είναι ούτε πολιτικοί, ούτε γνωστοί επιχειρηματίες, ούτε καν «επώνυμοι». Είναι, όμως, μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού δημοσίου και είναι, πιθανώς, άνθρωποι της «διπλανής πόρτας».

Αν δεν θέλεις να ζυμώσεις, μόνο κοσκινίζεις…

Αν δεν θέλεις να ζυμώσεις, μόνο κοσκινίζεις…

Το κράτος δεν γνωρίζει, επακριβώς, ούτε πόσα ακίνητα διαθέτει, ούτε πόσα από αυτά είναι καταπατημένα, ούτε βεβαίως και πόσο κοστίζουν πλέον αυτά. Δεν κάνει όμως και πολλά πράγματα για να το μάθει…

Αποδιοπομπαίοι τράγοι και «λαϊκοί εχθροί»

Αποδιοπομπαίοι τράγοι και «λαϊκοί εχθροί»

«Ξυπόλυτη στα αγκάθια» η κυβέρνηση προς μία από τις κρισιμότερες συνόδους κορυφής, από την είσοδο της χώρας μας στο ευρώ. Προετοιμάζεται, ίσως, μόνο για ένα πράγμα: για τον «λαϊκό εχθρό» της επόμενης ημέρας.

Νόμιμη «αντίσταση κατά της Αρχής»

Νόμιμη «αντίσταση κατά της Αρχής»

Όταν τα πάντα καταρρέουν γύρω μας και το αύριο εμφανίζεται αβέβαιο όσο ποτέ, έχει νόημα να προστρέχουμε στο ίδιο το «σύστημα», αλλά και στις θεμελιώδεις αξίες του, ώστε να βρούμε το δίκιο μας; Κάποιος πιστεύει πως, ναι.

Πώς οι πολιτικοί βρέθηκαν στα σκουπίδια…

Κυβέρνηση αυτός ο τόπος δεν έχει; Εν τέλει αν έχει, ουδείς έχει την ευθιξία να παραιτηθεί όταν όσα υπόσχεται αποδεικνύονται κενό γράμμα; Στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων ή αλλού…

Το εκβιαστικό "δικαίωμα στην αυθαιρεσία"

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και το έχει κάθε εργαζόμενος. Η Δημοκρατία όμως δεν προβλέπει δικαίωμα στην αυθαιρεσία. Το παραβλέψαμε ως κοινωνία επί χρόνια και τώρα ήρθε -και γι' αυτό- η ώρα της πληρωμής.

"Στάση" των συνδικάτων στο τρένο του ΠΑΣΟΚ

Η ανοιχτή κόντρα που υπέβοσκε εδώ και μήνες και εκδηλώθηκε ανοιχτά χθες, με την "αποβίβαση" της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών από το κομματικό τρένο του ΠΑΣΟΚ, είναι μόνο η αρχή. Ο πόλεμος ΠΑΣΟΚ - συνδικάτων ακολουθεί.

"Κούρεμα" ή αποκρατικοποιήσεις; Διαλέξτε!

Και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο δεν μπορούμε να τα έχουμε. Έτσι η κυβέρνηση πρέπει να διαλέξει. Μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους ή αποκρατικοποιήσεις; Διότι και τα δύο μάλλον δεν μπορεί να τα έχει...

Ψέματα, κουρέματα και πικρές αλήθειες

"Κούρεμα" κατά 50% θα μας οδηγούσε σε μια θεωρητική "ελάφρυνση" του χρέους της τάξης των 100 δισ. ευρώ, καθιστώντας -και πάλι στη θεωρία- ευχερέστερη την εξυπηρέτησή του. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.

Ακολουθήστε χρήμα και φοροδιαφυγή…

Ιδού ο καπνός, ιδού και η φωτιά…

"Στρίβειν" διά του αρραβώνος…

Μας "πέταξαν την πετσέτα" και έχουν δίκιο…

"Μολών λαβέ" από την πίσω πόρτα…

Εφεδρικές λύσεις μηδενικού αποτελέσματος

Ξυπόλητη στα αγκάθια η ευρωζώνη…

Μην το κουράζετε. Δεν το «έχετε»…

Έβαλε φόρους με φόρα και γλίστρησε…

Τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί οι άνθρωποι;

v