ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Grexit, πιρουέτες και κωλοτούμπες

Grexit, πιρουέτες και κωλοτούμπες

Την ίδια ώρα που η Ευρώπη προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτό που απεύχεται, οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ανταγωνίζονται σε τακτικισμούς, εξαλείφοντας οποιαδήποτε ρανίδα αξιοπιστίας έχει απομείνει στη χώρα.

Το φίδι, το αβγό και η Πάτρα…

Το φίδι, το αβγό και η Πάτρα…

Όσο το επίσημο κράτος αδρανεί έναντι της λαθρομετανάστευσης, τόσο θα δίνεται έδαφος για την ανάληψη «ρόλου» εκ μέρους ακραίων ομάδων, όπως η Χρυσή Αυγή. Είναι όμως αυτό το ζητούμενο σε μια Δημοκρατία;

Ξαναβάζοντας το όπλο στο τραπέζι

Ξαναβάζοντας το όπλο στο τραπέζι

Ουδείς μας λέει σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ούτε τι ακριβώς προτείνει, αλλά ούτε και πώς προτίθεται να το εξασφαλίσει σε περίπτωση όπου ο λαός τον τιμήσει με τα ηνία της εξουσίας. Δεν είναι πλέον καιρός;

Κεντροδεξιά συγκατοίκηση ανάγκης και λογικής

Κεντροδεξιά συγκατοίκηση ανάγκης και λογικής

Το ξαναχτίσιμο της «δεξιάς πολυκατοικίας» αποτελεί λογική εξέλιξη. Κατά πόσον το οικοδόμημα θα αποδειχθεί στέρεο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερο την επίδοσή του στην εκλογική αναμέτρηση.

Μια κρίση που δεν χρειαζόταν να υπάρξει

Μια κρίση που δεν χρειαζόταν να υπάρξει

Σύμφωνα με τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, ενίοτε, οι καταστάσεις εξωθούνται στα άκρα τους κατά τρόπο τεχνητό, ώστε να υπάρξει το έδαφος για μια επιθυμητή αλλαγή. Άλλοτε, απλώς ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο…

Μια μαύρη ημέρα για την ελληνική Βουλή

Την ίδια ημέρα που έδινε τον όρκο του Έλληνα βουλευτή ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής ομολογούσε ότι «η χούντα δεν ήταν το απόλυτο κακό όπως παρουσιάστηκε στη συνέχεια». Αξίζει να το θυμόμαστε…

Ο τελικός «λογαριασμός» για τη χώρα

Στην Ελλάδα, ενδεχομένως, δυσκολευόμαστε να το αποδεχθούμε, στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία για το ζήτημα αυτό: οι επικείμενες εκλογές συνιστούν δημοψήφισμα για το ευρώ.

Αυτόν το λογαριασμό ποιος θα τον πληρώσει;

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να διαλέξουμε οριστικά και αμετάκλητα. Το θέλουμε το ρημάδι το ευρώ ως νόμισμα ή όχι; Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική μας.

Απ’ το ολότελα καλές και οι προσωπικότητες…

Το κυβερνητικό σχήμα που ενδεχομένως θα προβάλει από τις διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών θα είναι, προφανώς, το αποτέλεσμα συμβιβασμών και πιθανότατα βραχύβιο. Θα είναι, όμως, η κυβέρνηση του τόπου.

Αποτυχία κομμάτων και κόσμος στα «κάγκελα»

Στις εκλογές μαζί με τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα κατατροπώθηκαν και οι δυνάμεις του κέντρου. Ενός χώρου συνώνυμου με την τέχνη του συμβιβασμού και της εύρεσης λύσεων, οι οποίες σήμερα απουσιάζουν.

Σύμπτωση απόψεων με απόκλιση ουσίας

Μόνη λύση η νέα προσφυγή στις κάλπες

Πολιτική αντιπαράθεση... ρετρό τη λάθος ώρα

Το μνημόνιο και οι… τρεις άξονες

Η βαριά ευθύνη της ακυβερνησίας...

Η κ. Λούλα, ο Λάκης και η Χρυσή Αυγή

Πολιτικά επιχειρήματα «τράτζικ»…

Η χαμένη μάχη του νοικοκύρη…

Οι αδιόρθωτοι και οι Καμμενο-Τσιπραίοι…

Πιρουέτες μπας και βγουν οι εκλογές

v