Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χαμένη τιμή του ελληνικού κράτους

Όσα έγιναν στη Χαλκιδική στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιβεβαιώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο την απαξία στην οποία έχει περιέλθει η έννοια του κράτους σε αυτόν τον τόπο. Το γράφουν όλοι στα παλιά τους τα παπούτσια…

Η χαμένη τιμή του ελληνικού κράτους
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά, υπό κανονικές συνθήκες, θα όφειλε να απευθύνει μια μεστή ευχαριστήρια επιστολή προς τους υπευθύνους και την ιδιοκτησία του κέντρου νυκτερινής διασκέδασης Summer Fix live, στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, για τις υπηρεσίες τους προς τον τόπο.

Οι άνθρωποι αυτοί κατέδειξαν με τον πλέον γλαφυρό και σαφή τρόπο πόσο μετράει σήμερα το ελληνικό κράτος στα μάτια και στη συνείδηση των πολιτών του.

Όχι τόσο των ιδίων, οι οποίοι αφενός υπέπεσαν σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων και αφετέρου έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κατά τρόπο εξόχως προκλητικό την υπόθεση του σφραγίσματος του καταστήματός τους, αλλά κυριότερα των πελατών τους.

Των εκατοντάδων ανθρώπων, δηλαδή, οι οποίοι, αν και γνώριζαν μέσω της έκτασης που έλαβε στον Τύπο η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για το πρώτο, και κατά προέκταση «πανηγυρικού χαρακτήρα», σφράγισμα καταστήματος για φορολογικές παραβάσεις, έσπευσαν, παρ' όλα αυτά, να διασκεδάσουν την ακριβώς επόμενη νύχτα σε αυτό.

Οι πράξεις και τα έργα του ελληνικού κράτους δεν μετράνε σήμερα για έναν μεγάλο αριθμό των υπηκόων του.

Η υπόθεση της Χαλκιδικής είναι ενδεικτική του γεγονότος αυτού.

Όπως καταδεικνύουν οι έλεγχοι που διεξάγει το ΣΔΟΕ σε τουριστικές, κυρίως, περιοχές, η ασυδοσία εκ μέρους των επαγγελματιών σειράς κλάδων βασιλεύει και το ευρύ κοινό την ανέχεται.

Υπό αυτό το καθεστώς ανοχής επέλεξαν οι αρμόδιοι του συγκεκριμένου νυχτερινού κέντρου να το επαναλειτουργήσουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες του νόμου.

Το έπραξαν, δε, αυτό προεξοφλώντας και την ανοχή της συντεταγμένης Πολιτείας, όπως αυτή εκφράζεται από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, και συγκεκριμένα από το αρμόδιο Α.Τ. Κασσανδρείας.

Αυτό που μάθαμε, ή μάλλον που επιβεβαιώσαμε, μέσα από αυτήν την υπόθεση είναι ο βαθμός της ανοχής που υπάρχει ακόμη και σήμερα στη χρεοκοπημένη χώρα μας έναντι και των πλέον ασύδοτων.

Όπως λέει ο λαός μας, το κράτος ξεφτιλίστηκε στη Χαλκιδική.

Το ποιος φταίει γι' αυτό δεν θα το δείξει ούτε η έρευνα που διέταξε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με τα ασκηθέντα καθήκοντα διοικητού του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος και τους αστυνομικούς που είχε υπό την εποπτείας της, ούτε καν η όποια ποινική ή αστική συνέχεια δοθεί στα δικαστήρια για την υπόθεση αυτή.

Το ποιος φταίει το γνωρίζουμε όλοι.

Χρόνια τώρα η αδιαφάνεια κυριαρχεί σε αυτόν τον τόπο και το γεγονός τούτο αποτελεί πλέον τμήμα της συλλογικής συνείδησης των κατοίκων του.

Η διαφθορά δεν πατάσσεται, η εφαρμογή του νόμου είναι συχνά επιλεκτική και διαρκεί όσο και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή οι τίτλοι των δελτίων ειδήσεων, με αποτέλεσμα τόσο η ισονομία όσο και το κράτος Δικαίου «να φεύγουν από το παράθυρο».

Η περίπτωση της Χαλκιδικής υπήρξε, ίσως, προκλητική, όμως αντίστοιχες, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης, μπορεί να βρει κανείς σε όλη τη χώρα.

Από την περυσινή «εξέγερση» καταστηματαρχών κατά του ΣΔΟΕ στην Ύδρα έως το εφετινό περιστατικό της Χαλκιδικής ελάχιστη απόσταση υπάρχει.

Εάν το γεγονός αυτό δεν εμπεδωθεί τόσο από την ίδια την Πολιτεία και τους εκφραστές της όσο και από τους κατοίκους αυτού του τόπου, ουδεμία τύχη θα έχει αυτή η χώρα.

Η διαφθορά θα βασιλεύει και η χώρα θα βρεθεί, ταχύτερα παρά αργότερα, αντιμέτωπη με τα επίχειρα των επιλογών της...

*Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο;

Τι γνώμη έχετε; To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v