ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί δεν κήρυξε χρεοκοπία η Ελλάδα;

Γιατί δεν κήρυξε χρεοκοπία η Ελλάδα;

Η χώρα επέμεινε να πληρώνει τις δόσεις του χρέους σε βάρος της ανάπτυξης και δεν προσέφυγε στην Λέσχη των Παρισίων όπου μετά από διαπραγματεύσεις θα πλήρωνε το 30%. Οι ευθύνες των πολιτικών. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Το Μνημόνιο ψηφίστηκε, το αδιέξοδο παραμένει…

Το Μνημόνιο ψηφίστηκε, το αδιέξοδο παραμένει…

Με επιπολαιότητα προσέγγισε το θέμα του χρέους η κυβέρνηση, αλλά ευθύνες βαρύνουν και τους δανειστές, γράφει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συμμαχίες που θα βάλουν τέλος στον λαϊκισμό.

H ΑΕΠΙ και «το δάσος»

H ΑΕΠΙ και «το δάσος»

Η ίδια κυβέρνηση που προσπάθησε να βάλει τάξη στην παράνομη δράση της ΑΕΠΙ έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να την επαναφέρει στη ζωή. Ο Επίτροπος και η στάση των επαγγελματιών της αγοράς. Γράφει ο Κ. Παρίσσης.

Ο Μακρόν και τα δείγματα γραφής που περιμένει η Ευρώπη

Ο Μακρόν και τα δείγματα γραφής που περιμένει η Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκά σχέδια του Γάλλου προέδρου προϋποθέτουν μεταρρυθμιστικές επιτυχίες στο εσωτερικό της χώρας του. Γιατί πρέπει να τον στηρίξει η Γερμανία. Πώς θα νικηθεί ο εθνολαϊκισμός. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Το 4ο μνημόνιο και το «παραμύθι» με τα αντίμετρα

Το 4ο μνημόνιο και το «παραμύθι» με τα αντίμετρα

Τα σκληρά μέτρα και τα κρυφά «χαράτσια» στο 4ο μνημόνιο. Γιατί είναι τεράστια επικοινωνιακή απάτη τα αντίμετρα. Για κάθε ένα ευρώ κομμένης σύνταξης, μόλις 63 λεπτά φτάνουν στα ταμεία. Του Νότη Μηταράκη.

Ο λενινισμός, οι «ευρωπαϊστές» και τα capital controls

Γιατί τα capital controls δεν πρόκειται να αρθούν ούτε σε… 200 χρόνια. Οι προϋποθέσεις στον οδικό χάρτη της ΤτΕ, που δεν τις πληροί ούτε η… Ελβετία! Γράφει ο Τάκης Μίχας.

H μεγάλη ψηφιακή πρόκληση της Ελλάδας

Σε μία Ελλάδα ουραγό απέναντι στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, ο ΣΕΒ (και όχι μόνον) αναλαμβάνει σοβαρές πρωτοβουλίες. O ρόλος του κράτους και των επιχερήσεων. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ;

Σε διαρκή σύγχυση ο Αμερικανός πρόεδρος κοιτάζει πρωτίστως το προσωπικό συμφέρον. Πόσο εφικτό είναι να ξεκινήσει διαδικασία απομάκρυνσης από τη θέση του. Ο ρόλος-κλειδί του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και των βουλευτών.

Μελάς: Πού βαδίζει τώρα η Αργεντινή

Η οικονομική κατάσταση στην Αργεντινή. Τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και η «διαμάχη» για το χρέος. Τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας. Οι κρατικές παρεμβάσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση: Debt-End ή Dead-End

Λύσεις καινοτόμες και συμβατές για την ελληνική κρίση αναμένεται να παρουσιαστούν σε Συμπόσιο που πραγματοποιείται στη Βιέννη. Ποιοι ξένοι καθηγητές πανεπιστημίων θα συμμετέχουν. Οι ελληνικές παρουσίες.

Οι «μεταφράσεις» νόμων και το έλλειμμα Δημοκρατίας

Η διασύνδεση των ταμειακών και η… NASA

Το κούρεμα χρέους και οι κίνδυνοι... υποτροπής

Η συνταγή εξωστρέφειας που δεν μπορεί να χαλάσει η... τρόικα

Τα μέτρα αντιπαραπλάνησης και οι... ιθαγενείς

Ντε Βιλπέν: Δώρο για τη Δύση η εκλογή Μακρόν

Η νέα εποχή και η δημοσιογραφία των πολιτών

Το ευρωπαϊκό «έλλειμμα πληροφόρησης» και το κόστος του

Η τεχνολογία αλλάζει τον παγκόσμιο χάρτη της απασχόλησης

Λεκκός (Πειραιώς): Πλήγμα για τις καταθέσεις τα υψηλά πλεονάσματα

v