ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Ελληνες εργαζόμενοι έδωσαν περισσότερα από ό,τι τους αναλογεί

Οι Ελληνες εργαζόμενοι έδωσαν περισσότερα από ό,τι τους αναλογεί

Σκοτεινή διαγράφεται η επόμενη μέρα, γράφει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Πάιδας. Οι βαριές απώλειες στους μισθούς και η ζοφερή εικόνα στο μέτωπο του ασφαλιστικού. Η ανάγκη για προσλήψεις και το... «ζήσε Μάη μου».

Εξοδος, αλλά όχι στο ξέφωτο

Εξοδος, αλλά όχι στο ξέφωτο

Η χώρα βγαίνει από ένα τούνελ, χωρίς να είναι βέβαιο ότι δεν εισέρχεται σε ένα άλλο. Η απόφαση του Eurogroup, η εμμονή στις μεταρρυθμίσεις και η δυσπιστία των δανειστών. Πώς διαβάζεται η απόφαση για το χρέος. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Γιατί οι ιδέες παράγουν... πλούτο;

Γιατί οι ιδέες παράγουν... πλούτο;

Η θεωρία των «αγαθών χωρίς αντίπαλο» και ποια η συνολική προσφορά τους στην ανάπτυξη μιας οικονομίας. Η άποψη μεγάλων διανοητών για τη δημιουργία μικρού ή μεγάλου ιδιωτικού πλούτου. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Τι… ΔΕΝ μας είπε η Ernst&Young

Τι… ΔΕΝ μας είπε η Ernst&Young

Ο τραγέλαφος όσο πάει και χειροτερεύει. Μετά την αδυναμία παροχής στοιχείων από τη Folli Follie έχουμε τώρα την αδυναμία πραγματοποίησης ελέγχου από την ΕΥ. Αυτό που επιμελώς δεν λέει κανένας είναι το… «γιατί»! Η διαπίστωση ανάγκης για δικανική-εγκληματολογική έρευνα πάντως δίνει την εικόνα.

Είναι... αμαρτία η ισλαμοφοβία;

Είναι... αμαρτία η ισλαμοφοβία;

Πού σταματάει η ελευθερία του «άλλου» και πού ξεκινά το δικαίωμά μας στην κριτική. Οι «ριζικές» προτάσεις για το μεταναστευτικό, ο Θάνος Τζήμερος και τα περί «βλασφημίας». Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ο Τραμπ, οι δασμοί και τα «έξυπνα» αντίμετρα

Οι επιπτώσεις από την επιβολή δασμών θα είναι πολλαπλές στο διεθνές εμπόριο. Οι κινήσεις Τραμπ και ποια μπορεί να είναι η απάντηση που «πονάει» τον πλανητάρχη. Οι αστάθμητοι παράγοντες και οι κίνδυνοι. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Βραβείο Νομπέλ για τον Αλέξη Τσίπρα

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η διεθνής προβολή του Έλληνα πρωθυπουργού, ενισχυτική και κάποιων ευρύτερων φιλοδοξιών του. Η στήριξη από τον αμερικανικό και διεθνή παράγοντα και το ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι.

Ποια χώρα παίρνει το Μουντιάλ στα... οικονομικά

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στα Οικονομικά και οι χώρες που διακρίνονται. Ποιες παίζουν «επίθεση», ποιες ξεχωρίζουν για την «άμυνα» και ποια βγαίνει παγκόσμια... πρωταθλήτρια. Γράφει ο Steen Jakobsen της Saxo Bank.

Η Ελλάδα και η πληγή του οικονομικού λαϊκισμού

Οι ανυπολόγιστες ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελληνική οικονομία και τί μπορεί ακόμα να συμβεί. Πότε ξεκίνησε πραγματικά η κρίση στη χώρα μας και πως εν τέλει οδήγησε στην χρεοκοπία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η Εφορία από… «συνεταίρος» έγινε «βασικός μέτοχος»!

Οι σοβαρές παρενέργειες από το γεγονός ότι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες δουλεύουν για να πληρώνουν... φόρους και εισφορές. Τα πενιχρά ποσά που μένουν στην τσέπη και η εκτεταμένη διαφθορά. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Τα 110 χρόνια από την επανάσταση του Χένρι Φορντ

Mην πυροβολείτε τους λογιστές!

Κρυφές αδικίες με τις εισφορές και την αμοιβή συνταξιούχων

Ευκαιρία επένδυσης η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα

Η Θρησκεία παίρνει τα σκήπτρα από την πολιτική

Πώς η ΕΚΤ «μάτωσε» την ευρωζώνη

Τι είναι επιτέλους αυτές «οι αγορές»

To παζάρι για το χρέος και ο… Ουμπέρτο Εκο

Το πρόσωπο της Ευρώπης που θα θέλαμε να ξεχάσουμε

Stock options: Οι παθογένειες και η φορολογική... τιμωρία

v