Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή για όλους

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες και ποια τα «κλειδιά» για τις μεγάλες αλλαγές που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία για τη χώρα. Γράφει ο υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιώς & Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή για όλους
  • του Χριστόφορου Μπουτσικάκη*

Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές κάλπες, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούν με θετικό τόνο, επιχειρήματα, αλήθεια και σαφήνεια, να καταδείξουν και να εξηγήσουν στους Έλληνες πολίτες πώς θα είναι η επόμενη μέρα στη χώρα.

Ποιες δηλαδή θα είναι οι προτεραιότητες και ποια τα «κλειδιά» για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία για τη χώρα.

Προτεραιότητά μας και βασικός άξονας της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που οραματιζόμαστε για την Ελλάδα είναι η ισχυρή ανάπτυξη, κορμός της οποίας θα είναι οι επενδύσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται πρωτίστως μικρότερη γραφειοκρατία, χαμηλότεροι φόροι και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί άμεσα -εφόσον η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση- θα περιέχει μεταξύ άλλων τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων μέσα σε μια διετία από το 28% στο 20% και τη μείωση του φόρου στα μερίσματα άμεσα από το 10% στο 5%.

Στόχος μας, επίσης, είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ, στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6% και να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας. Ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στα επενδυτικά κίνητρα, όπως είναι οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού κερδών με ζημιές.

Η προτεραιότητα που δίνουμε στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στη μείωση της φορολογίας είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα πατήσει η χώρα και θα ορθοποδήσει. Είναι το θεμέλιο που πάνω του θα οικοδομηθεί ένα καινούργιο μοντέλο πολιτικής, το οποίο θα περιλαμβάνει τους πάντες και δεν θα αποκλείει ούτε θα βάζει στο περιθώριο κανέναν.

Ενα πρώτο θετικό σημάδι αποδοχής του προγράμματος και του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας είναι η αντίδραση των αγορών, οι οποίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν θετικά την πρόθεσή μας για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, περαιτέρω εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο θέλει σύμμαχο τον πολίτη, τον οποίο θα επιβραβεύει και θα του δίνει κίνητρα.

Θέλουμε τις επιχειρήσεις αρωγούς της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά φυσικά θα σταθούμε και απέναντι σε φαινόμενα ασυδοσίας και παραβατικότητας που είναι κατά των εργαζομένων τους.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους, μέσα σε ένα υγιές και επωφελές πλαίσιο για όλους.

*Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιώς & Νήσων με τη ΝΔ.

 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v