ΑΠΟΨΕΙΣ

Το σφάλμα του «μακροπρόθεσμου σχεδιασμού»

Το σφάλμα του «μακροπρόθεσμου σχεδιασμού»

Οι εξελίξεις που δημιουργούν νέα δεδομένα και ανατρέπουν τους σχεδιασμούς. Γιατί σοβαροφανείς και βαρύγδουπες επικλήσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

H λάθος συνταγή της ΕΕ για τους «πρωταθλητές»

H λάθος συνταγή της ΕΕ για τους «πρωταθλητές»

Γιατί η στρατηγική ενίσχυσης χωρών και επιχειρήσεων «πρωταθλητών» συνιστά απειλή για τη συνοχή αλλά και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Τι πρέπει να αλλάξει στον σχεδιασμό. Γράφει ο Λόης Λαμπριανίδης.

Οι ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΧΑ δημιουργούν ανάπτυξη

Οι ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΧΑ δημιουργούν ανάπτυξη

Γιατί η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων μέσω του ΧΑ. Τα μεγάλα οφέλη για τα δημόσια ταμεία και τους πολίτες. Τι διδάσκει το παρελθόν. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Το διαδίκτυο και πώς μπορεί να τροφοδοτήσει την... άγνοια

Το διαδίκτυο και πώς μπορεί να τροφοδοτήσει την... άγνοια

Στις σημερινές συνθήκες πληθωρισμού των πληροφοριών και των γνώσεων, οι εχθροί των ανοικτών κοινωνιών έχουν καταφέρει να αχρηστεύσουν τους μηχανισμούς απόκτησης κριτικού πνεύματος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς η Βενεζουέλα χάνει τους δημοσίους υπαλλήλους!

Πώς η Βενεζουέλα χάνει τους δημοσίους υπαλλήλους!

Η… άλλου τύπου δολαριοποίηση της οικονομίας και πώς διαμορφώνει τις τάσεις στην αγορά εργασίας της πολύπαθης χώρας. Η αποστροφή για τις «ασφαλείς» θέσεις της κρατικής μηχανής και το κυνήγι του αμερικανικού νομίσματος. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Γιατί η Ελλάδα δεν μετατρέπει τη γνώση σε αξία

Η υψηλή κατάταξη της χώρας μας σε επίπεδο εκπαίδευσης και η αδυναμία να μεταφραστεί αυτό σε παραγωγικότητα. Η σημασία της δημιουργίας συγκεκριμένων οικοσυστημάτων. Γράφει η Βενετία Κουσία.

Τα ασφαλιστικά εγκλήματα και η τιμωρία των νέων

Το τριπλό τζακ-ποτ που βλέπει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο Γ. Βρούτσης και η σκληρή πραγματικότητα. Πώς μετατρέπονται σε «ασφαλιστικά παράσιτα» οι μισθωτοί. Η τιμωρία των νέων. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Το επώνυμο ελληνικό κρασί κερδίζει τη μάχη των αγορών

Η μεγάλη κατάκτηση των Ελλήνων οινοπαραγωγών, το στρατηγικό σχέδιο branding στις διεθνείς αγορές και ο κίνδυνος από την υπερφορολόγηση στον κλάδο. Γράφει ο Γ. Βογιατζής.

Πώς η ιδεολογία καθορίζει την οικονομική δραστηριότητα

Διεθνείς έρευνες και συγκεκριμένες εμπειρίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οικονομική αποτελεσματικότητα μιας χώρας είναι, μεταξύ άλλων, συνάρτηση και της κυρίαρχης ιδεολογίας στην κοινωνία της. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Νέος ρόλος για το risk management

Στο ρευστό διεθνές σκηνικό που προδιαγράφεται, οι υπεύθυνοι διαχείρισης κινδύνων πρέπει να προχωρήσουν πέρα από την απλή πρόληψη και τη διαχείριση περιστατικών. Οφείλουν να «βλέπουν» αδύναμα σημεία και να έχουν ολιστική άποψη.

Το Μεξικό και ο πυρετός του «πράσινου χρυσού»

Ο Πικάσο και γιατί δεν πρέπει να υποτιμάτε την αξία σας!

Το όραμα ζωής του Henry Ford και το... Bitcoin

Το οικονομικό κόστος του εγκλήματος σε μια κοινωνία

Οι παγίδες της αγοράς ακινήτου σε αναγκαστικό πλειστηριασμό

Τρία ερωτήματα για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο

Ο κίνδυνος των πιστώσεων και ο ρόλος των ασφαλιστικών

Ανάπτυξη με «έξυπνες» φορολογικές αλλαγές

Υπόθεση Folli Follie: Μια τροπολογία μπορεί να σώσει την «τιμή» της αγοράς

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Τι άλλαξε η οδηγία IDD

v