ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι ξανά χαράτσι στα επιμελητήρια!

Όχι ξανά χαράτσι στα επιμελητήρια!

Όσο οι συνδρομές είναι υποχρεωτικές, οι διοικήσεις των επιμελητηρίων δεν έχουν κανένα κίνητρο να βελτιωθούν. Οι συνδρομές θα εκλαμβάνονται (ορθώς) ως φόροι από τα μέλη που αισθάνονται όμηροι. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Γυναίκα, το μεγάλο θύμα της κρίσης

Γυναίκα, το μεγάλο θύμα της κρίσης

Το βαρύτερο τίμημα από την κρίση το πληρώνουν οι γυναίκες γράφει η Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη. Τα προβλήματα στην απασχόληση, οι αδικίες στις αμοιβές και η έλλειψη υποστηρικτικών θεσμών. Τι πρέπει να αλλάξει.

Φαιά ουσία: Ο πραγματικός πλούτος της χώρας

Φαιά ουσία: Ο πραγματικός πλούτος της χώρας

Διεθνείς επενδυτές και όχι μόνον αναγνωρίζουν ότι, πολύ περισσότερο από τον τουρισμό και τις υποθετικές ενεργειακές πηγές, η ευφυΐα είναι η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της Ελλάδας. Οι start ups που κάνουν... πρωταθλητισμό και η στάση του κράτους.

Τρεις… πρακτικές «συνταγές» για την ανάπτυξη

Τρεις… πρακτικές «συνταγές» για την ανάπτυξη

Παραδείγματα προς μίμηση από εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου, με στόχο την ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Οι περιπτώσεις των MLS, Κρητών Άρτος και Ικτίνος Μάρμαρα. Πώς έκαναν τη διαφορά.

To «καμπανάκι» της Ε.Ε. σε εισηγμένες και θεσμικούς

To «καμπανάκι» της Ε.Ε. σε εισηγμένες και θεσμικούς

Καρφιά της νέας ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας με θέμα την ανάγκη αναβάθμισης της εταιρικής διακυβέρνησης. Αμοιβές διοικήσεων, συναλλαγές εταιρειών με «συνδεδεμένα πρόσωπα» και ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια, τα πιο… καυτά μέτωπα.

Η εκπαίδευση και ο νέος πλούτος των εθνών

Τα επίπεδα δεξιότητας του ανθρώπινου δυναμικού παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των κρατών. Ποιες ικανότητες έχουν υψηλή ζήτηση. Το θέμα της... πρακτικής εξυπνάδας. Η περίπτωση της Ελλάδας και πού υστερεί. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Το βάρβαρο πείραμα της Ευρώπης στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θυσιάστηκε για χάρη του ευρώ όπως οι 300 Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες, υποστηρίζει ο Ambrose Evans-Pritchard. Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει πως η χώρα βγήκε από το τούνελ, προειδοποιεί. Η ωμή μέθοδος της εσωτερικής υποτίμησης και οι επιπτώσεις.

Πώς η Ελλάδα μπορεί να βγει από το φαύλο κύκλο

Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας «ενάρετος κύκλος» για την ελληνική οικονομία και ποια είναι τα ρίσκα. Η ευάλωτη κυβερνητική πλειοψηφία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπαλαντέρ το Ποτάμι, τάσεις αυτοκαταστροφής για Σαμαρά, κρίσιμος ο ρόλος του «φυσικού μεταρρυθμιστή» Στουρνάρα.

Έχει μέλλον ο «καπιταλισμός της διαπλοκής»;

Τα τελευταία χρόνια η διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματιών οδήγησε στο να δημιουργηθούν κολοσσιαίες περιουσίες. Ως φαίνεται, όμως, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Ποιοι κλάδοι και χώρες ευνοούν την κρατική διαπλοκή.

Αμερικανίδες superstars και ελληνική κλωστοϋφαντουργία

Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και μεγάλων διεθνών ευκαιριών, εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο «τελειωμένο» και να τον ταυτίζουμε με τον γνωστό αείμνηστο επιχειρηματία...

Γιατί η ευρωζώνη κινδυνεύει να γίνει... Ιαπωνία

Sudip Roy: Σε λάθος κατεύθυνση η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Τροπολογία-εξπρές για τα καζίνο, με θέα το… Ελληνικό!

Η ελληνική ανάκαμψη «περνάει» από το Χρηματιστήριο

Ποιον θα ψηφίσουμε για δήμαρχο;

Γιατί αργεί η… επιστροφή στο χωράφι!

Ο διεθνής κρατισμός ζει και βασιλεύει

Τα μεγάλα διλήμματα του μεταμνημονίου!

Το Ποτάμι ανάμεσά μας

Γιατί η μείωση μισθών δεν βελτιώνει το εξωτερικό ισοζύγιο

v