ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαθήματα από την Ιταλία για τους Ελληνες πολιτικούς

Μαθήματα από την Ιταλία για τους Ελληνες πολιτικούς

Ο ιταλικός προεκλογικός διάλογος εφ' όλης της ύλης και οι ελληνικές πολιτικές κραυγές στα ΜΜΕ. Γιατί ο Ρέντσι κατάφερε με απλές κινήσεις να κερδίσει στις κάλπες και πώς στη χώρα μας βγήκαν όλοι… νικητές.

ΧΑ: Bραχυπρόθεσμο σήμα αγοράς για Γενικό Δείκτη

ΧΑ: Bραχυπρόθεσμο σήμα αγοράς για Γενικό Δείκτη

Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση για την πορεία του χρηματιστηρίου. Ποιος κλάδος συγκεντρώνει το υψηλότερο ενδιαφέρον. Τι θα σηματοδοτήσει μια πιθανή διόρθωση. Οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις για το Γενικό Δείκτη.

Σπάστε τον φαύλο κύκλο επενδύσεων - ελλειμμάτων

Σπάστε τον φαύλο κύκλο επενδύσεων - ελλειμμάτων

Η συνεχής μείωση των πραγματικών επιτοκίων από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και πώς έχει επιδράσει σε επενδύσεις και αποταμίευση. Γιατί τα κονδύλια για επενδύσεις δεν πρέπει να γράφονται στο έλλειμμα. Αναλύει ο Κ. Μελάς.

Απληστία και καπιταλισμός: Η απάντηση του Ανταμ Σμιθ

Απληστία και καπιταλισμός: Η απάντηση του Ανταμ Σμιθ

Ο θεμελιωτής της οικονομίας της αγοράς ποτέ δεν έκανε λόγο για έναν αχαλίνωτο καπιταλισμό. Αντιθέτως, στους σταύλους του Αυγεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, προσπάθησε να καθαρίσει την κοπριά. Γράφει ο Α. Χ. Παπανδρόπουλος.

Χωρίς κοινωνική συμφωνία δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση

Χωρίς κοινωνική συμφωνία δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση

Η διαδικασία εξόδου από την κρίση αξιώνει αξιόπιστες δράσεις οι οποίες σχετίζονται τόσο με την οικονομική πολιτική, όσο και με τα δομικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας, γράφει ο Νίκος Ακκιζίδης. Ο ρόλος της επιχειρηματικότητας.

Οι «κοκορομαχίες» που οδηγούν στην... ύφεση

Πόσο μπορεί να επηρεαστούν επενδύσεις και ανάπτυξη από την έλλειψη σταθερότητας στο πολιτικό μέτωπο. Τι δείχνουν οι δείκτες της Παγκόσμιας Τράπεζας και ποιες είναι οι προβλέψεις για το ΑΕΠ. Γράφει ο Κ. Μήλας.

Η ανισότητα και το μήνυμα του Piketty

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος περιέγραψε άριστα το κορυφαίο πρόβλημα της παγκόσμιας ανισότητας, αλλά η θεραπεία που προτείνει... χωλαίνει. Ποια ρεαλιστικά μέτρα θα μετρίαζαν την κατάσταση. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Η συγγνώμη Μπουραντά και η ξεχαρβαλωμένη παιδεία!

Πώς η μεταμέλεια ενός πανεπιστημιακού δασκάλου εκθέτει ανεπανόρθωτα το σύστημα της δημόσιας παιδείας μας. Το «αυστηρώς ακατάλληλο» βιβλίο που εδώ και χρόνια τα παιδιά μας καλούνται να παπαγαλίσουν προκειμένου να περάσουν στο πανεπιστήμιο…

Η Χρυσή Αυγή και ο Εθνικοφονταμενταλισμός

Γιατί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν είναι -μόνο- δημιούργημα της κρίσης και ήρθε για να μείνει. Πώς το εξέθρεψαν με τις πολιτικές τους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ο ρόλος των χούλιγκαν και το βρόμικο χρήμα. Οι επαφές της ΧΑ με τη Ρωσία του Πούτιν. Γράφει ο Α. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ερχεται η νέα γενιά «λουκέτων» στις εισηγμένες

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και τα νούμερα του πρώτου τριμήνου αμείλικτα. Αν τράπεζες και μέτοχοι δεν αρθούν άμεσα στο ύψος των περιστάσεων, τότε δεκάδες άλλες εισηγμένες εταιρείες θα κινδυνεύσουν μεσοπρόθεσμα με λουκέτο.

Aν έχεις… Λάτση διάβαινε;

Lean Start Up: H συνταγή για να γίνει η ιδέα... πράξη!

Ο σιωπηρός πόλεμος για τα κόκκινα δάνεια

Ερχεται η ώρα για νέους πρωταγωνιστές

Επείγει η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

Ο Nigel Farage και ο κίνδυνος υπερεκτίμησης

Η μάχη για την προεδρία της Κομισιόν

Με αυτές τις κάλπες πρέπει να ανησυχήσουμε!

Η πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος

Ευρώπη: «Χαιρετίσματα λοιπόν στην ανεργία»

v