ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανάπτυξη περνά από το... brand name

Η ανάπτυξη περνά από το... brand name

Για να υπάρξει εξωστρεφής παραγωγή της ελληνικής οικονομίας η προϊοντική ταυτότητα είναι απαραίτητη. Οι μάρκες και ο ρόλος τους στις στρατηγικές μάρκετινγκ. Πώς πρέπει να δράσουν οι επιχειρήσεις. Γράφει ο Νίκος Καραγεωργίου.

Γιατί είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση Δύσης - Ισλάμ

Όσοι αφελώς πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει οριστική ειρήνη στον ανεπτυγμένο κόσμο καλά θα κάνουν να εξετάσουν κάποιες πολύ καυτές πραγματικότητες με ιστορικό περιεχόμενο. Η σημασία των λέξεων και η νέα μορφή δειλίας στη Δύση.

Pritchard: «Θανάσιμα» για την Ευρώπη τα γερμανικά φετίχ

Pritchard: «Θανάσιμα» για την Ευρώπη τα γερμανικά φετίχ

Η Γερμανία μοιάζει υγιής μόνο γιατί η μισή Ευρώπη μοιάζει ετοιμοθάνατη, λέει ο Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph. Το εκρηκτικό κοκτέιλ γήρανσης, έλλειψης δημοσίων επενδύσεων και Hartz IV. Πώς το γερμανικό μοντέλο καταστρέφει τη... Γερμανία.

ΔΕΗ: Καθαρό σήμα από την Ευρώπη να αλλάξει... τακτική

Ελάχιστα άλλαξαν στα 14 χρόνια που τυπικά απελευθερώθηκε η αγορά ενέργειας. Το μονοπώλιο της ΔΕΗ σε φθηνούς πόρους και το χαμηλό κόστος που δεν μεταφέρεται στην οικονομία. Η τιμολόγηση της βιομηχανίας και οι τέσσερις αποφάσεις της ΕΕ για τη ΔΕΗ.

Πολυεθνικοί κολοσσοί: Κάν' το όπως τα startups

Πολυεθνικοί κολοσσοί: Κάν' το όπως τα startups

Τις μεθόδους των... start ups υιοθετούν ολοένα και περισσότερες πολυεθνικές. Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων και ο θεσμός του intrapreneur. Ευκαιρίες και ρίσκα για τους νέους επιχειρηματίες. Γράφει η Δρ Κωνσταντίνα Κατσάρη - Muston.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Πηγή έμπνευσης η νομισματική πολιτική του... Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Πώς η πολιτική του Έλληνα στρατηλάτη συνετέλεσε στην πρώτη... παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Η ενίσχυση του εμπορίου στον τότε κόσμο και η αύξηση της ποσότητας χρήματος. Ποια διδάγματα μπορούν να αντληθούν. Γράφει ο Δημήτρης Τζάνας.

Οι σκληρές αλήθειες της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών

Σε ένα βαρυσήμαντο συλλογικό έργο 750 σελίδων, πενήντα κορυφαίοι Έλληνες οικονομολόγοι, καθηγητές τραπεζίτες και επιχειρηματίες ανατέμνουν πραγματικά την ελληνική οικονομία και θέτουν προβληματισμούς. Το θέμα της ανταγωνιστικότητας και των μεταρρυθμίσεων.

Η διαχείριση κινδύνου και ο νέος ρόλος του εσωτερικού ελεγκτή

Την ανάγκη επέκτασης του ρόλου του εσωτερικού ελεγκτή και σε άλλες λειτουργίες της επιχείρησης καταγράφει έρευνα της KPMG. Οι νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις. Τι γίνεται σε ανεπτυγμένες-αναδυόμενες και η ελληνική πραγματικότητα. Γράφει η Βενετία Κοντοέ.

Γιατί δεν πρέπει να δοθούν κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων

Αν εξαιρεθούν οι πολιτικοί, οι κατέχοντες κυβερνητικές θέσεις και οι... εγκληματίες που θα νομιμοποιούσαν παράνομα κεφάλαια, το ερώτημα είναι ποιοι θα ενταχθούν σε ρύθμιση επαναπατρισμού. Ο κίνδυνος διατήρησης του αισθήματος αδικίας και η χαμένη κρατική αξιοπιστία.

Η δημιουργία ζήτησης είναι η μόνη λύση για την Ευρώπη

Γιατί η έλλειψη ζήτησης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ευρωζώνη. Αποτελεσματικότερες οι πανευρωπαϊκές δράσεις παρά σε επίπεδο χωρών. Η υφεσιακή δυναμική της απομόχλευσης, η ΕΚΤ και οι προσδοκίες για ποσοτική χαλάρωση. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Evans-Pritchard: Τα «ημίμετρα» Ντράγκι δεν ικανοποίησαν κανέναν

Stiglitz: Χώρες «ζόμπι» άφησε πίσω της η ευρωλιτότητα

Οι «μαύροι κύκνοι» του Nouriel Roubini

Θα είναι η Κίνα η νέα «Lehman»;

Saxo: Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι κεντρικές τράπεζες τον Οκτώβριο

Υπάρχουν και εταιρείες που κερδίζουν

Πώς οι φορολογούμενοι επιδοτούν τους... τουρίστες

Οι ελληνικές εξαγωγές χρειάζονται... ταυτότητα

Μην... πυροβολείτε τους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες!

Κάντο όπως ο... Beckam

v