ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς μεταρρύθμισε η Γερμανία την αγορά εργασίας

Πώς μεταρρύθμισε η Γερμανία την αγορά εργασίας

Γιατί η Γερμανία δεν είναι πια χώρα υψηλών μισθών. Από το 2005 ξεκίνησαν οι σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά της. Η μείωση της ανεργίας και η σημαντική αύξηση των ελαστικότερων μορφών απασχόλησης. Γράφει ο Κώστας Μελάς.

Η απλή συνταγή για τη δημιουργία πλούτου

Ο πάντα επίκαιρος μεγάλος Αυστριακός οικονομολόγος Γιόζεφ Σουμπέτερ ήταν αυτός που είχε πει ότι η ανάπτυξη μίας χώρας είναι συνάρτηση του πνεύματος για το επιχειρείν που επικρατεί σε αυτήν. Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ο πλούτος.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Bloomberg: H Apple μπορεί να γίνει ο... λευκός ιππότης της Ελλάδας

Bloomberg: H Apple μπορεί να γίνει ο... λευκός ιππότης της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο χρέος που δεν μπορεί να ξεπληρώσει. Και οι πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες έχουν ένα βουνό από ρευστό που δεν μπορούν να ξοδέψουν. Πώς θα μπορούσαν οι δύο πλευρές να συνεργαστούν και να λύσουν το πρόβλημά τους.

Εl-Erian: Στο 50% η πιθανότητα ενός Graccident

Εl-Erian: Στο 50% η πιθανότητα ενός Graccident

Η Ελλάδα πληρώνει τις υποχρεώσεις της και κάνει το σωστό, αλλά με ελάχιστη ανταπόδοση, σημειώνει ο Mohamed El-Erian. Η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος.

Γιατί η Κύπρος χρειάζεται μια ιδιωτική «κακή τράπεζα»

Γιατί η Κύπρος χρειάζεται μια ιδιωτική «κακή τράπεζα»

Το πρόβλημα της χρηματοδότησης της κυπριακής οικονομίας και ο τρόπος ουσιαστικής αντιμετώπισής του. Η «κακή τράπεζα» και η εμπειρία από τη Σλοβενία. Στα 28 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Κύπρο. Γράφει ο κ. Σάββας Λιασής.

Η Ημέρα της Ευρώπης και το ελληνικό χρέος

Τα πολλαπλά οφέλη από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. Γιατί δεν έχει κατορθώσει, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, να προσαρμοσθεί στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Οι αδυναμίες και η διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Τι πρέπει να γίνει. Γράφει ο Μ. Χάλαρης.

Τι βάζει φρένο στην επιχειρηματικότητα των νέων στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά στοιχεία από έρευνες του ΙΟΒΕ, αλλά και διαπιστώσεις συμβούλων επιχειρήσεων. Τι απαιτείται για να κινητοποιηθούν οι νέοι στη δημιουργία επιχειρήσεων.

Σταματήστε την αφαίμαξη των επιχειρήσεων!

Πώς αντιμετωπίζονται οι καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές και οι δυσμενείς επιπτώσεις από αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης στην ταμειακή ρευστότητα των εταιριών. Γράφει ο πρόεδρος του Λ.Σ.Α. Ν. Κυριακόπουλος.

Βαρουφάκης: Το σχέδιο για την ανάκαμψη της Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομικών, σε νέο του άρθρο στο Project Syndicate, περιγράφει τα βήματα που είναι αναγκαία για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Τι πρέπει να γίνει με τις τράπεζες τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και τις επιχειρήσεις.

Bloomberg: Δεν «δουλεύει» η στρατηγική της Αθήνας

Οι απειλές της Αθήνας για χρεοκοπία μπορεί να είναι "κούφιες", όμως οι απειλές των πιστωτών της είναι αληθινές, γράφει ο Mark Gilbert στο Bloomberg View. Οι νέες προβλέψεις για την οικονομία, ο ELA και η εξάντληση της υπομονής του ΔΝΤ.

Οι 100 μέρες ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος της «διαπραγμάτευσης»

Η παιδεία, η νέα φουρνιά «σωτήρων» και ο... Αλέφαντος!

El Erian: Γιατί ο Βαρουφάκης αξίζει να εισακουστεί

Γιόσκα Φίσερ: Ο Τσίπρας βρίσκεται στην... ονειροχώρα

Γιατί η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φέρει περισσότερη... ανεργία

Η παγκοσμιοποίηση έγινε... χιλίων ετών!

Mohamed El Erian: Οι τρεις σκληρές επιλογές της ΕΚΤ για Ελλάδα

Τα οικονομικά αίτια της γενοκτονίας των Αρμενίων

Τα δύο σενάρια για τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων

Γιατί το κόστος του Grexit παραμένει... άγνωστο

v