ΑΠΟΨΕΙΣ

Hugo Dixon: Τι σόι άνδρας θα είναι ο Τσίπρας;

Hugo Dixon: Τι σόι άνδρας θα είναι ο Τσίπρας;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τα πόδια του σε δυο βάρκες, αλλά θα πρέπει σύντομα να κάνει την επιλογή του. Η προθεσμία της 30ης Ιουνίου, τα «καρότα» που προσφέρουν οι πιστωτές και τα μεγάλα διλήμματα.

Φορολογία: Γιατί το κράτος παραβιάζει το Σύνταγμα

Φορολογία: Γιατί το κράτος παραβιάζει το Σύνταγμα

Από τη στιγμή που το Δημόσιο φορολογεί φανταστικό εισόδημα παραβιάζει το Σύνταγμα. Τα μεγάλα λάθη του φορολογικού μηχανισμού και πώς με απλές κινήσεις μπορεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο. Γράφει ο Νίκος Κυριακόπουλος.

Dixon: Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τον Τσίπρα

Dixon: Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για τον Τσίπρα

Οι προϋποθέσεις για μια αποδεκτή συμφωνία υπάρχουν ακόμα. Όμως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να υποχωρήσει στις δομικές μεταρρυθμίσεις. Ίσως δεν έπρεπε να υποσχεθεί 3,5% πλεόνασμα το 2019 λέει ο Dixon. Διαβάστε γιατί...

Το θανάσιμο αμάρτημα του ΔΝΤ με την Ελλάδα

Το θανάσιμο αμάρτημα του ΔΝΤ με την Ελλάδα

Απόλυτα προσχεδιασμένη η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ. Η έκπληξη στελεχών του Ταμείου για την αύξηση του ΦΠΑ και ο κίνδυνος ρήξης. Το πλήγμα στην αξιοπιστία του θεσμού και η «εξέγερση» των αναδυόμενων. Τελευταία ευκαιρία για Λαγκάρντ.

Τελευταία πράξη με «σφραγίδα»… Μέρκελ

Ωρα αποφάσεων για την ελληνική υπόθεση με τον κίνδυνο του ατυχήματος, που όλοι απεύχονται, να επικρέμεται. Οι διαφορετικές γραμμές των εταίρων και η δύσκολη εξίσωση που καλείται να λύσει το Βερολίνο. Ποιο είναι το σενάριο που τους εξυπηρετεί… όλους.

Στίγκλιτς: Οι πιστωτές της Ελλάδας χρειάζονται μια δόση ρεαλισμού

Υπάρχει ακόμα περιθώριο για συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών, αρκεί οι πιστωτές να γίνουν πιο ρεαλιστές, τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να αποξενωθεί μια χώρα της ευρωπεριφέρειας ειδικά τώρα, εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας.

Καλωσορίσατε στην Ελλάδα του... 1920!

Οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ της μικρασιατικής κρίσης του 1920 και της τρέχουσας συγκυρίας. Η στάση των ξένων, η κατάληξη και οι επιπτώσεις για τους πολιτικούς. Γράφει ο Χ. Μακρυνιώτης.

To χρέος και η θλιβερή ιστορία του

Μόνον πολιτικό κυνισμό και αφόρητη ιδιοτέλεια δείχνει η σύσταση επιτροπής για τα αίτια του ελληνικού χρέους από το 2009 και μετά. Το χρέος είναι το προϊόν της ασυδοσίας του πελατειακού κράτους, το οποίο, ακόμη και υπό συνθήκες πτωχεύσεως, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα.

Κυβέρνηση: Η σύγκρουση με την πραγματικότητα μόλις ξεκίνησε!

Η συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές είναι μόλις η πρώτη από τις πολλές «αναμετρήσεις με την πραγματικότητα» που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η παρούσα συγκυβέρνηση. Και ίσως όχι η πλέον επώδυνη...

Telegraph: Η Ευρώπη πρέπει να σώσει την Ελλάδα

Οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι ένας σεισμός και όχι μόνο για την Ελλάδα. Η Ευρώπη θα δείξει ότι δεν μπορεί να κρατήσει την Ευρωζώνη ανέπαφη και η Δύση μπορεί να χάσει την Ελλάδα σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο ασταθής.

Dixon: Τα 3 + 1 σενάρια για την Ελλάδα

Αμφίβολη η αποτελεσματικότητα του QE της ΕΚΤ

Ο Τσίπρας και το σενάριο της κρυφής ατζέντας

Γιατί η ευρωζώνη στο τέλος θα «αφήσει» την Ελλάδα

Ηλεκτρονικές ανατροπές στην προώθηση του brand

Telegraph: Η Ελλάδα να σταματήσει να περιμένει ένα θαύμα

Munchau: Γιατί η Αθήνα μπορεί να κερδίσει τη διαπραγμάτευση

Dixon: Γιατί είναι λάθος ένα τελεσίγραφο προς την Ελλάδα

Κρούγκμαν: Τελευταία στροφή πριν το χάος για την Ελλάδα

Munchau: Η Ελλάδα θα κρίνει την υστεροφημία της Μέρκελ

v