Η ελληνική αφασία στο... Google!

Τι μηνύματα στέλνει για τη... φύση του Έλληνα ο πίνακας των δημοφιλέστερων αναζητήσεων στο Google τη χρονιά που περνά. Από τη Eurovision στον... Βαρουφάκη και από τον ΕΝΦΙΑ στο iphone 6s. Γράφει ο Χ. Μακρυνιώτης.

  • του Χάρη Μακρυνιώτη*
Η ελληνική αφασία στο... Google!

Διαβάζω ότι, σύμφωνα με την έκθεση της Google, οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στην Ελλάδα το 2015 ήταν οι εξής:

1. Eurobasket 2015

2. Eurovision 2015

3. Εκλογές 2015

4. Fifty Shades of Grey

5. Δημοψήφισμα

6. Βαρουφάκης

7. iphone 6s

8. Σύριζα

9. ΕΝΦΙΑ 2015

10. Αμφίπολη

Τι πιο όμορφο, τι πιο ελληνικό, τι πιο αφασικό, η περήφανη κοινωνία μας, χειμαζόμενη από τη χειρότερη κρίση της ιστορίας της, να αποτυπώνει τις αγωνίες της και να ακουμπάει τα όνειρά της στο διαδίκτυο;

Να ρίχνει ιδρώτα στο παρκέ του Eurobasket, να στενάζει για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει στον υπέρτατο θεσμό τραγουδιού και για το αν το λόμπι των 'douze points' θα συνωμοτήσει εναντίον μας, να επεκτείνει άφοβα τους σεξουαλικούς της ορίζοντες σε εξαιρετικά πολλές αποχρώσεις του γκρι.

Να ζυγίζει δημοψήφισμα και Βαρουφάκη, διψώντας για άμεση δημοκρατία και οικονομολογικές απόψεις ολκής, να ονειρεύεται να αλλάξει όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο, φέρνοντάς τον στα μέτρα ενός πουκάμισου φλοράλ, γιατί αρνείται να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Και αφού φτύσει την Ευρώπη και τους θεσμούς, να ζαχαρώνει το καινούργιο iphone, γιατί το «ζήτησε το παιδί» και πώς να σταθείς σε μια παρέα με την αντίκα iphone 5; Και για ΕΝΦΙΑ, έχει ο Θεός, αφού έτσι κι αλλιώς είναι φόρος που «δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται» (με ταυτόχρονο πρωθυπουργικό γελάκι) από μέρα σε μέρα.

Και φυσικά, να κλείνει η δεκάδα με ένα φαντεζί αρχαιοελληνικό περιτύλιγμα και μια ονείρωξη κλέους αρχαίου και ελληνορθόδοξης περηφάνιας, που αρνείται να παραδεχτεί τη σύληση και με κόμπλεξ ψάχνει στα σκοτεινά ένα μεγαλεξανδρικό αποκούμπι.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, για μία ακόμη χρονιά, το 2016 θα μας βρει όλους στους δρόμους.

* Ο κ. Χ. Μακρυνιώτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v