ΑΠΟΨΕΙΣ

Bernanke: Η Ευρώπη δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα

Bernanke: Η Ευρώπη δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα

Η Ευρώπη δεν τηρεί τη δική της πλευρά της συμφωνίας σε ότι αφορά την Ελλάδα, λέει ο πρώην επικεφαλής της Fed. Πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στην δημοσιονομική λιτότητα που επιβάλλεται στην Αθήνα. Τεράστιες οι ευθύνες της Γερμανίας για τις ανισότητες στην ευρωζώνη.

Το Χρηματιστήριο δεν πρέπει να ανοίξει πρόωρα

Το Χρηματιστήριο δεν πρέπει να ανοίξει πρόωρα

Ενα πρόωρο άνοιγμα του ΧΑ, πριν να έχουμε μια καθαρή εικόνα για το πού πηγαίνει η χώρα και πώς θα κάνουμε τις συνήθεις μας συναλλαγές, μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα υποτιμητικής κερδοσκοπίας και κατάχρησης. Γράφει ο Αλ. Σίνος.

Πρίτσαρντ: Η Ελλάδα να πάρει τη λύση Σόιμπλε

Πρίτσαρντ: Η Ελλάδα να πάρει τη λύση Σόιμπλε

Ο παραλληλισμός με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών δεν αποτυπώνει πλήρως τη διαστροφή της συμφωνίας για την Ελλάδα, υποστηρίζει ο Άμπροουζ Έβανς Πρίτσαρντ. Καλύτερη επιλογή το «βελούδινο διαζύγιο». Ανέφικτη η ανάπτυξη εντός του τευτονικού ευρώ.

Fuest: Τα νέα δάνεια στην Ελλάδα θα είναι... αγύριστα

Fuest: Τα νέα δάνεια στην Ελλάδα θα είναι... αγύριστα

Η νέα συμφωνία των πιστωτών με την Ελλάδα δεν αφορά σε νέα δάνεια, αλλά σε μεταβιβάσεις. Κι αυτό γιατί, όπως αποδεικνύει η νέα έκθεση του ΔΝΤ, τα χρέη της Ελλάδας δε θα αποπληρωθούν στο ακέραιο, αλλά θα μειωθούν.

Hugo Dixon: Ο Τσίπρας δεν πρέπει να αφήσει την κρίση να πάει χαμένη

Hugo Dixon: Ο Τσίπρας δεν πρέπει να αφήσει την κρίση να πάει χαμένη

Σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας -με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και με μέλη της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης σε υπουργικές θέσεις- και δεύτερο δημοψήφισμα προτείνει ο Hugo Dixon, προκειμένου να επανέλθει η ανάκαμψη στη χώρα.

Στίγκλιτς: Η Γερμανία επιβάλλει μια... τυφλή ηλιθιότητα

Η Γερμανία με τα λόγια λέει ότι θέλει να ορθοποδήσει η Ελλάδα, αγωνίζεται όμως για μια πολιτική και επιβάλλει ένα πρόγραμμα που στην πράξη θα τη γονατίσει ακόμα περισσότερο, σημειώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

NYT: Ο γερμανικός θυμός για την Ελλάδα

Ο θυμός της γερμανικής κοινής γνώμης έχει περάσει μέχρι και στη γερμανική οικονομική επιστήμη. Κι ο θυμός αυτός δεν έχει επιτρέψει ούτε μια ορθή ανάλυση, ούτε μια ψύχραιμη διαπραγμάτευση στο χρέος της Ελλάδας, τονίζει ο καθηγητής πανεπιστημίου Jacob Soll στους New York Times.

Κρούγκμαν: Γιατί το ΔΝΤ λέει ψέματα

Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ λέει την αλήθεια για το χρέος, αλλά όχι και για τα λάθη που οδήγησαν στον εκτροχιασμό του, υποστηρίζει ο Πολ Κρούγκμαν. «Απατηλή αυγή» η επιστροφή σε ανάπτυξη το 2015, ακόμα και χωρίς πολιτική και τραπεζική κρίση. Λάθος από την αρχή το σχέδιο για την Ελλάδα.

Οι λέξεις «κλειδιά» στη συμφωνία της Δευτέρας

Η αποκωδικοποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη μαραθώνια Σύνοδο της 12ης Ιουλίου. Ποιες λέξεις επαναλαμβάνονται και γιατί. Η αγωνία της Ευρώπης και τα σενάρια εξόδου από το ευρώ. Γράφει ο Μίνως Μωυσής.

Το πραξικόπημα που απέτυχε...

Την ύστατη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας απέτρεψε τα χειρότερα για τη χώρα και ακύρωσε τους σχεδιασμούς μιας κυνικής ομάδας πολιτικών τυχοδιωκτών. Ο ρόλος του Γ. Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδόπουλος.

Βαρουφάκης και παρέα προτείνουν «χαρακίρι»

NYTimes: Η συμφωνία και οι κίνδυνοι για Ελλάδα και Γερμανία

Ελλάδα και Ευρώπη αξίζουν κάτι καλύτερο

Σκοτώνουν το ευρωπαϊκό project!

Spiegel: Γιατί το Grexit πρέπει να αποφευχθεί

Dixon: Δύσκολα βγαίνουν οι αριθμοί για το ελληνικό δάνειο

Nixon: Kάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το Grexit

Η τελευταία σοσιαλιστική οικονομία

Οι... 10 πληγές του Φαραώ στην οικονομία

Το Grexit θα «γονάτιζε» την Ελλάδα

v