Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Dixon: Η Ευρώπη, τα bail in και τα πολιτικά ρίσκα

Dixon: Η Ευρώπη, τα bail in και τα πολιτικά ρίσκα

Μεγάλους πολιτικούς κινδύνους πίσω από την υιοθέτηση της αρχής του bail in στις ευρωπαϊκές τραπεζικές διασώσεις βλέπει ο αρθρογράφος του Reuters. Τα παραδείγματα Ιταλίας και Πορτογαλίας, οι αντιδράσεις και τι πρέπει να κάνει άμεσα η Κομισιόν.

Ρουμπινί: Η διάλυση της ΕΕ μεγαλύτερη απειλή του 2016

Ρουμπινί: Η διάλυση της ΕΕ μεγαλύτερη απειλή του 2016

Η απόσταση μεταξύ του τι χρειάζεται η Ευρώπη και του τι θέλουν οι Ευρωπαίοι αυξάνεται και αυτή η απόκλιση «μυρίζει» προβλήματα το 2016, υπογραμμίζει ο Νουριέλ Ρουμπινί. Δεν έχει αποτραπεί εντελώς ένα Grexit. Το προσφυγικό, το Brexit, η τρομοκρατία και η ανάγκη για πανευρωπαϊκές λύσεις.

Το βάρος του χρέους και ο «πιο έξυπνος λαός στον κόσμο»

Η όλη συζήτηση περί την ελάφρυνση ή τη γενναία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ως προϋπόθεση άρσης των πολιτικών λιτότητας, είναι άστοχη -αν όχι σκοπίμως παραπλανητική. Το πραγματικό πρόβλημα είναι διαρθρωτικό. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

ΧΑ: Οδηγός για αποδόσεις σε μετοχές και ομόλογα

ΧΑ: Οδηγός για αποδόσεις σε μετοχές και ομόλογα

Την επιτυχία των επενδυτών στην επόμενη φάση του χρηματιστηριακού κύκλου θα εξασφαλίσει κυρίως η επιλογή μετοχών που έδειξαν σημάδια ισχύος τα τελευταία χρόνια. Καλύτερη η τεχνική εικόνα του ΓΔ από τον FT 25. Παραμένουν τα ρίσκα για το ΧΑ. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Οι πολιτικοί που... έβλεπαν τα χρόνια να περνούν

Οι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χρόνος έχει την πολύ κακή ιδιότητα να μη γυρίζει πίσω. Είναι δε το μόνο πολύτιμο αγαθό που, όχι μόνον δεν αναπαράγεται, αλλά και αυτοκαταστρέφεται. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Καταθέσεις: Ωρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες!

Η διπλή πρόκληση για την επιστροφή των καταθέσεων. Λείπουν μεγάλα ποσά από την οικονομία και πρέπει να επιστρέψουν γρήγορα. Γιατί δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία η απώλεια εμπιστοσύνης. Η ανάγκη να ανασχεδιασθούν προϊόντα και αποδόσεις. Τι δείχνουν τα στοιχεία 9μήνου.

Ο ελληνικός παραλογισμός με το περιουσιολόγιο

Το κράτος έχει επαρκή στοιχεία για να ελέγξει την περιουσία του κάθε φορολογουμένου. Η εκ νέου υποβολή τους δεν βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Το πραγματικό πρόβλημα και οι λύσεις. Γράφει η Μαρίνα Πολίτου.

Μειώσεις μισθών ή χαμηλότερα επιτόκια;

Ποια είναι η επίδραση στην οικονομία, σε όρους ανταγωνιστικότητας, από τη μείωση των ονομαστικών μισθών και ποια από μια μείωση στα επιτόκια. Πώς επιδρούν στην ανάπτυξη. Τα προβλήματα στην εφαρμογή των δύο λύσεων. Γράφει ο Κ. Μελάς.

H Ελλάδα... κοιμητήριο!

Τίποτε δεν έχει αλλάξει από την εποχή που ξόρκιζε την ελληνική πραγματικότητα ο Εμμανουήλ Ροΐδης...

Γιατί είναι μονόδρομος η εκλογή Μεϊμαράκη

Η κινητικότητα είναι απαραίτηση όχι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και για τους πολιτικούς, υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Οι λύσεις για τη χώρα δεν κρύβονται σε νεοφιλελεύθερες λογικές, τονίζει.

Τραπεζικές μετοχές: Το στοίχημα μόλις άρχισε!

Συντάξεις: Ο λογαριασμός στα χέρια του πολίτη

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

Πορφύρης: Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης για τις ΜμΕ

Ολοκληρώνεται η διαρθρωτική... κατάρρευση της οικονομίας

Το ΔΝΤ, η εσωτερική υποτίμηση στην ευρωζώνη και ο ρόλος της ΕΚΤ

Το «μαγαζί» του Αλέκου

Ο ΟΛΠ και πώς θα μπορούσε να μεγιστοποιηθεί το τίμημα

Ο καφετζής, η αστρολόγος και η... ιερόδουλος

Πρέπει να αποενοχοποιήσουμε τον ιδιώτη επενδυτή

v