ΑΠΟΨΕΙΣ

Το βάραθρο της ελληνικής παραδημοσιογραφίας

Oι εκβιαστές, οι υποκριτές και τα εύκολα θύματα. Πώς τα κέντρα εξουσίας και παραεξουσίας εκτρέφουν εδώ και χρόνια τα αρρωστημένα φαινόμενα. Ο ρόλος της πολιτείας, οι δικές μας ευθύνες και ο ξέφρενος κατήφορος του κλάδου.

Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να ακολουθήσει τα χνάρια της Ιαπωνίας

Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να ακολουθήσει τα χνάρια της Ιαπωνίας

Αν «εγκατασταθεί» η νοοτροπία του αντιπληθωρισμού και στην ευρωζώνη (ήδη βρισκόμαστε ικανό διάστημα εγκλωβισμένοι σε αυτή την νοοτροπία), είναι σχεδόν σίγουρο ότι το παράδειγμα της Ιαπωνίας θα συνοδευθεί και από το αντίστοιχο της Ευρωζώνης. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Καταργήστε με νόμο τους… ανεφάρμοστους νόμους!

Καταργήστε με νόμο τους… ανεφάρμοστους νόμους!

Εκτός από έξυπνες ποινές, πρέπει να εφαρμόσουμε και έξυπνες διαδικασίες που θα μας υποχρεώσουν να σοβαρευτούμε. Οι ποινές «κοινωνικού χαρακτήρα» ή απώλειας χρόνου. Γιατί δεν χρειάζονται αυστηρά χρηματικά penalty. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ο Στέλιος Ράμφος και ο... αυτοδοξασμός των Ελλήνων

Εντυπωσιακές διαπιστώσεις του φιλόσοφου-συγγραφέα Στέλιου Ράμφου, με αφορμή την πρόσφατη έρευνα της οργάνωσης «διαΝΕΟσις» που ίδρυσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Μαρκάζος: Η φορολόγηση της εκδίκησης

Μαρκάζος: Η φορολόγηση της εκδίκησης

H κυβέρνηση είναι παγιδευμένη ανάμεσα σε ελλειμματικά ταμεία, αριστερόστροφες επικοινωνιακές πιρουέτες και πιέσεις ομάδων συμφερόντων. Aντιγράφει αποτυχημένα μοντέλα φορολόγησης, που όπου εφαρμόστηκαν, έφεραν αναδιανομή μιζέριας. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Επαγγελματικά Ταμεία: Νεοφιλελεύθερη εφεύρεση ή εργαλείο των εργαζομένων;

Πώς αναμένεται να συμβάλει η δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα της χώρας. Το ισχύον καθεστώς και το κάλεσμα των ασφαλιστικών στην κυβέρνηση για διάλογο. Ο δημόσιος χαρακτήρας της ασφάλισης και η ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

TAGS ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Σε σημείο καμπής ΧΑ και οικονομία

Τα χειρότερα σενάρια για την οικονομία αποτιμά σε αυτή τη φάση η ελληνική αγορά. Τα κρίσιμα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη και τα μηνύματα από τις αποτιμήσεις. Πότε θα υπάρξουν επαρκή σημάδια σταθεροποίησης. Γράφει ο Αν. Τσομπανίδης.

Οι αντι-φιλελεύθεροι μύθοι και η αλήθεια

Ενώ τα χρέη που προκύπτουν από τις νομισματικές χαλαρώσεις των κεντρικών τραπεζών απειλούν εκ νέου την παγκόσμια οικονομία, ο φιλελευθερισμός θα κατηγορηθεί ξανά για όλα τα δεινά του πλανήτη. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Πώς το Δημόσιο μπορεί να εξοικονομεί χρήματα

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι στη σύγχρονη Ελλάδα πρέπει να καταργηθεί το Δημόσιο. Η μερική ανάθεση όμως κάποιων υπηρεσιών σε ιδιώτες είναι ένα εφικτό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Γράφει ο Θ. Χατζηιωαννίδης.

Δασκαλόπουλος: Διχοτομείται η ελληνική κοινωνία

Συμπαγές το αντιευρωπαϊκό ρεύμα και απλώς ρεαλιστικό το φιλοευρωπαϊκό. Γιατί η Ελλάδα καλείται να γίνει ποιοτική, παραγωγική και ανταγωνιστική. Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα του Οργανισμού διαΝΕΟσις. Οι στόχοι του νέου «φορέα».

Κάρτες και φοροδιαφυγή: Οι ωραίες ιδέες, όμορφα καίγονται...

Τα υπέρ και τα κατά των επενδύσεων σε χρυσό και ασήμι

Ερχεται η ώρα που κανένα μνημόνιο δεν θα μας σώζει

Ασφαλιστικό: Διάλογος γενεών ή κωφών;

Τι δείχνουν οι δείκτες για ναυλαγορά και παγκόσμια οικονομία

Η ρίζα της κακοδιοίκησης και οι αναγκαίες πολιτικές μεταρρυθμίσεις

Το déjà vu του Grexit και η απάντηση στον Σόιμπλε

Tα επιχειρηματικά πάρκα «κλειδί» της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Για μια μεγάλη και ανατρεπτική αλλαγή!

Ο Ερντογάν, τα σχολεία και η επέλαση του ισλαμισμού

v