ΑΠΟΨΕΙΣ

Η άνιση ανάπτυξη οδηγεί την ευρωζώνη σε αργό θάνατο

Η άνιση ανάπτυξη οδηγεί την ευρωζώνη σε αργό θάνατο

Η ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη και δεν έχει τα περιθώρια να απαντήσει σε μελλοντικά σοκ, υποστηρίζει ο Sony Kapoor. Στα όρια της έχει φτάσει η νομισματική πολιτική. Η άνοδος του ακροδεξιού λαϊκισμού τροχοπέδη για μεταρρυθμίσεις. Η τελευταία ελπίδα της Μέρκελ.

Η «αριστεία» είναι η συνταγή για έξοδο από την κρίση

Η «αριστεία» είναι η συνταγή για έξοδο από την κρίση

Υπέρτατο χρέος των Ελλήνων αποτελεί η συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας. Το πρόβλημα της ανεργίας, το ζήτημα των τραπεζών και η αρνητική... ψυχολογία. Γράφει ο Κων. Λαμπρινόπουλος.

Το ελληνικό χρέος και η επιλεκτική αυτοκριτική του ΔΝΤ

Το ελληνικό χρέος και η επιλεκτική αυτοκριτική του ΔΝΤ

Η αυτοκριτική του ΔΝΤ για τα λάθη του ελληνικού προγράμματος δεν πηγαίνει όσο βαθιά θα έπρεπε, υποστηρίζει ο Αμερικανός οικονομολόγος. Ποια είναι τα διαρθρωτικά προβλήματα στη λειτουργία του Ταμείου. Πως θα προστατευτεί από την άσκηση πολιτικών πιέσεων.

Εγχώρια «ρωσολαγνεία» χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα

Αυτοί που ομνύουν στο όνομα της Ρωσίας και προσκυνούν δουλικά τον Βλαδίμηρο Πούτιν, αγνοούν (λίαν επιεικώς) τα πάντα από το ιστορικό παρελθόν και παρόν μίας αχανούς χώρας. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Από το προλεταριάτο στο... «πρεκαριάτο»

Μια νέα κοινωνική τάξη αναδύεται στις υπό κρίση αναπτυγμένες κοινωνίες, σύμφωνα με τον καθηγητή Guy Standing. Η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και τα συντεχνιακά συμφέροντα. Οι πιθανές επιπτώσεις. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Το κλειδί για μικρότερη «λυπητερή» από τους φοροελέγχους

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των φορολογικών ελέγχων αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας στην αρχική τους φάση, είναι καθοριστική για την περαιτέρω ομαλή εξέλιξη κάθε αντίστοιχης φορολογικής υπόθεσης. Ενδεικτικά παραδείγματα.

Οι ευθύνες της επιχειρηματικής ελίτ και η τελευταία ευκαιρία

Η υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στους δανειστές μας οριοθετεί πλέον και τους πιστωτικούς όρους υπό τους οποίους θα κληθούν να λειτουργήσουν νέες και παλαιότερες υγιείς επιχειρήσεις στην χώρα μας. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Κύπρος-Ελλάδα: Το καλό και το κακό παράδειγμα στην ενέργεια

Τι δείχνει το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για την ΑΟΖ Κύπρου, όταν στην Ελλάδα βιώνουμε... μοναξιά στους υδρογονάνθρακες. Οι κρίσιμες πολιτικές και οικονομικές διαφορές των δυο χωρών. Γράφει ο Μ. Καϊταντζίδης.

Η τουρκική οικονομία χάνει το μομέντουμ

Η ανάπτυξη στη γειτονική χώρα επιβραδύνεται, ενώ οι επιδόσεις των εξαγωγών δεν... «εντυπωσιάζουν», παρά την πτώση της λίρας. Η πολιτική αβεβαιότητα και οι εύθραυστοι ισολογισμοί των τουρκικών τραπεζών. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Η Κύπρος, το «σκίσιμο» του μνημονίου και οι δεύτερες σκέψεις

Ακόμη και στο ιδιαίτερα πετυχημένο case study της Κύπρου, υπάρχουν φωνές που θα προτιμούσαν μια αναβολή στο «σκίσιμο» του μνημονίου. Σκέψεις και σενάρια για την περίπτωση της Ελλάδας.

Οι ανοικτές κοινωνίες και οι νέοι «εχθροί»

Το ISIS χάνει και ψάχνει για «νίκες» στην Ευρώπη

Τι είδε ο Τσίπρας στην Κίνα και... άλλαξε γραμμή;

Η ελεύθερη παροχή υπηρεσιών των ασφαλιστικών στην ΕΕ

Ασφαλιστικός κλάδος: Πόσο φταίει ο επόπτης;

Οι δέκα εντολές της Εφορίας για τους ελέγχους

«Τυράκι» για γρήγορη υποβολή των φοροδηλώσεων

Άρθρο 99: Όταν οι δικαστές «διαχειρίζονται» δισεκατομμύρια!

H θανάσιμη παγίδα του παραλογισμού

Το ISIS και η νέα «μαστούρα» των βαρβάρων

v