Το «Imagine» και η ελληνική πραγματικότητα...

Το θρυλικό επικό και διαχρονικό αυτό τραγούδι συμπλήρωσε 45 χρόνια από τότε που ακούστηκε για πρώτη φορά. Τόσα χρόνια δηλαδή όσο και η μεταπολιτευτική δημοκρατική μας ζωή. Τι συνδέει αυτά τα δυό θα καταλάβετε παρακάτω.

  • του Ξενοφώντα Τσόγκα*
Το «Imagine» και η ελληνική πραγματικότητα...

Όχι δεν είχα όρεξη να παρακολουθήσω την συζήτηση στη βουλή για την διαπλοκή αφού περίπου ήξερα τι θα συμβεί (όπως και έγινε) και άκουγα για μια ακόμη φορά το «Imagine»...

H παρέα στο σπίτι είχε άλλη άποψη γιατί λέει τώρα θα ήταν διαφορετικά. Θα είχε διευθύνσεις και ονόματα.
Έτσι με διέκοψαν και άρχισα να παρακολουθώ συλλαμβάνοντας τον εαυτό μου να απαντά λες και ήξερα τα θέματα αποστήθιση.

Το μπλέξιμο του Imagine όμως έκανε τη δουλειά του και άρχισα να μην προσέχω τι άκουγα αλλά να φαντάζομαι.

Άρχισα να φαντάζομαι δηλαδή πολιτικές συζητήσεις αρχηγών πολιτικών κομμάτων, βουλευτών, πολιτευτών, στελεχών ακόμη και μελών που είχαν σαν πραγματικό στόχο να βοηθήσουν τη χώρα με πλούτο ιδεών προτάσεων, μελετών και σχεδίων που θα απαντούν στις προκλήσεις της εποχής και θα έδιναν πραγματική ελπίδα στο λαό και ειδικά στη νεολαία.

Επιτέλους είπα τώρα ξέρουμε που πάμε. Συζητάμε για την ουσία των... θρησκευτικών που δεν είναι άλλη από την ανάγκη για καταπολέμηση της ανεργίας.

Άρχισα να φαντάζομαι ότι οι νέοι έχουν μπροστά τους έναν οδικό χάρτη για την προσωπική τους ανέλιξη και σταμάτησαν να φεύγουν στο εξωτερικό αφού η αγορά άρχισε να τους ζητά.

Έβλεπα σαν σε όραμα ότι έχουμε καταλήξει σαν χώρα ποια είναι η θέση μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αφού μελετήσαμε καλά τα πλεονεκτήματά μας και τις εξελίξεις στον σύγχρονο κόσμο.

Σκεπτόμουν πόσο καλύτερα είναι τώρα που διαθέτουμε ένα σωστό περιβάλλον για δουλειές αφού είχαμε χτυπήσει μια για πάντα τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και είχαμε καθιερώσει σταθερούς κανόνες χωρίς εκπλήξεις.

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είχε ήδη αλλάξει και ήταν προσανατολισμένο στην ανάπτυξη προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δεδομένα και άρχισε να παράγει επιστήμονες χρήσιμους στη οικονομία και την κοινωνία. Νέους επιστήμονες που έβρισκαν εδώ ένα φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον και ξεδίπλωναν την δημιουργικότητά τους.

Αλλά μια δυνατή φωνή «δεν είναι δυνατόν!» και η περιφορά μιας φωτογραφίας που μόλις είχε δημοσιευθεί με διέκοψε.

Η φωτογραφία που είναι αναρτημένη στον είσοδο του μουσείου ΚΕΑΣ και δείχνει την επίσημη ανακοίνωση ότι το μουσείο θα είναι κλειστό ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ και θα είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ με προσγείωσε...

Καληνύχτα...

*Ο Ξενοφών Τσόγκας είναι οικονομολόγος.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v