Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στην Wall Street, καθώς τα νέα από το μέτωπο της GM και τα κέρδη που αποκομίζει η Intel αντισταθμίζουν τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της Oracle και τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στην Wall Street, καθώς τα νέα από το μέτωπο της GM και τα κέρδη που αποκομίζει η Intel αντισταθμίζουν τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της Oracle και τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, αναπάντεχη υποχώρηση κατά 1,4% σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου από το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι αγορές περίμεναν ήπια υποχώρηση κατά 0,2% έναντι ενίσχυσης κατά 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, ο δομικός δείκτης εμφανίζεται να ισχυροποιείται κατά 0,3% έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 0,1%.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά στα επίπεδα των 60,6 δολαρίων ανά βαρέλι κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου, με την προσοχή να στρέφεται στην αυριανή ανακοίνωση για τα εβδομαδιαία στρατηγικά αποθέματα.

”Η αγορά βρισκόταν υπό πίεση σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας Μπους”, σχολίασε ο James Park, της Rodman & Renshaw. ”Μόλις τελείωσε ο τεχνολογικός κλάδος με αιχμή την Intel οδήγησε την ανάκαμψη”, πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική του επισημαίνοντας ότι η αμερικανική οικονομία ”δείχνει πολύ δυνατή”.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Oracle οποία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 42% στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από την αύξηση των εσόδων από νέες παραγγελίες κατά μόλις 4%.

Κέρδη αποκομίζει ο τίτλος της General Motors με αφορμή αναφορές ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων και την Delphi Corp., η οποία θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να περικόψει τα κόστη.

Ενισχύεται η μετοχή της Target Corp. παρά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων της θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.305 μονάδες με κέρδη 0,28%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,44%, στις 2.324 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,12%, στις 1.306 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 5.991,30 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,15% στις 5.911,86 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,20% στις 5.148,56 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v