Υπηρεσία οικονομικών ειδήσεων από την Google

H Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, διευρύνει περαιτέρω τις φιλοδοξίες της ως πάροχος πληροφοριών με την εκκίνηση της Google Finance, μιας ιστοσελίδας που θα παρέχει οικονομικές ειδήσεις, αμφισβητώντας την κυριαρχία καθιερωμένων sites όπως το Yahoo Finance και το MSN Money της Microsoft.

του Chris Nuttall στο Σαν Φρανσίσκο

H Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, διευρύνει περαιτέρω τις φιλοδοξίες της ως πάροχος πληροφοριών με την εκκίνηση της Google Finance, μιας ιστοσελίδας που θα παρέχει οικονομικές ειδήσεις.

Η ”ελεύθερη” υπηρεσία θα ξεκινήσει σαν προϊόν beta, όπως παραδοσιακά κάνει η Google με τις νέες υπηρεσίες της, αλλά φαίνεται να αμφισβητεί την κυριαρχία των καθιερωμένων ειδησεογραφικών sites όπως το Yahoo Finance και το MSN Money της Microsoft.

Το Google Finance προσφέρει παρόμοια δεδομένα με τους ανταγωνιστές του -τιμές μετοχών και πίνακες, οικονομικές ειδήσεις, forum διαλόγου και τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικών χαρτοφυλακίων.

Επίσης, εισάγει κάποιες καινοτομίες. Τα γραφήματα των μετοχών θα συνδυάζονται με τις ειδήσεις, ώστε να μπορεί να παρατηρείται η επίδραση των ανακοινώσεων στην τροχιά της μετοχής. Επίσης, τα γραφήματα θα είναι ”δυναμικά” δίνοντας τη δυνατότητα εύκολης αλλαγής της χρονικής περιόδου που καλύπτουν.

Οι χρήστες θα μπορούν να βρουν πληροφορίες για μια εταιρεία τυπώνοντας απλώς το όνομά της και όχι το χρηματιστηριακό της σύμβολο.

Η είσοδος της Google στις οικονομικές ειδήσεις αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό και να οδηγήσει σε νέες καινοτομίες στον κλάδο. Η Yahoo Finance, ο leader του χώρου, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα την πρόσληψη εννέα αρθρογράφων για να προσθέσει αυθεντικά περιεχόμενα στην ιστοσελίδα -μέχρι τώρα, οι ειδήσεις που έδινε αποτελούσαν καρπό συνεργασιών με καθιερωμένους ομίλους media, μεταξύ των οποίων και οι Financial Times.

Η νέα υπηρεσία της Google θα παρέχει links στους ανταγωνιστές της σε τομείς όπου υπολείπεται σε εμπειρία, όπως οι αναλύσεις και τα συγκριτικά γραφήματα της Yahoo Finance.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v