Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού ”βλέπουν” οι αγορές τα αμερικανικά επιτόκια

Στο 4,75% από 4,5% αναμένεται να ενισχυθούν τα αμερικανικά επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, οπότε και συνεδριάζει η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Ben Bernanke. Ωστόσο, ο ηπιότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει μεταβάλλει τις προσδοκίες της αγοράς για το ”ταβάνι” στον τρέχοντα κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Πού ”βλέπουν” οι αγορές τα αμερικανικά επιτόκια
Στο 4,75% από 4,5% αναμένεται να ενισχυθούν τα αμερικανικά επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, οπότε και συνεδριάζει η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Ben Bernanke.

Ωστόσο, η επισήμανση του νέου κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ ότι οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής θα βασίζονται στα μακροοικονομικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τον ηπιότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό στις ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν αλλάξει τις προσδοκίες της αγοράς αναφορικά με το ανώτατο όριο στον τρέχοντα κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Συγκεκριμένα, τόσο οι αγορές παραγώγων όσο και οι αναλυτές, φέρουν τα επιτόκια στις ΗΠΑ να ενισχύονται για τελευταία φορά το Μάιο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 5%, έναντι προσδοκιών στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα κάνει ένα ακόμη βήμα τον Ιούνιο, ενισχύοντας τα επιτόκια στο 5,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v