Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ηξεις αφήξεις” από τον Μπεν Μπερνάνκε της Fed

Ο διοικητής της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκε, στην πρώτη ”μετωπική” επαφή του με τη Wall Street προσέφερε διττές ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων και δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία ”λογικά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με εύρωστους ρυθμούς...”.

”Ηξεις αφήξεις” από τον Μπεν Μπερνάνκε της Fed
Ο διοικητής της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκε, στην πρώτη ”μετωπική” επαφή του με τη Wall Street προσέφερε διττές ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων και δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία ”λογικά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με εύρωστους ρυθμούς, ακόμη κι αν υπάρξει επιβράδυνση στην αγορά ακινήτων”.

Ο νέος επικεφαλής της Fed δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εξηγηθεί το γιατί τα μακροπρόθεσμα επιτόκια βρίσκονται σε τόσο χαμηλά επίπεδα και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά και αντικρουόμενα σενάρια σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια.

Το δολάριο αντέδρασε με επιφυλακτική άνοδο αργά χθες στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε σε υποτονικές συναλλαγές στις ασιατικές αγορές κινούμενο στα 1,2141 δολάρια ανά ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Federal Reserve για τα επιτόκια και αναμένεται ευρέως νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 4,75%, από 4,5%, αλλά πολλοί αναλυτές περιμένουν πλέον λιγότερες αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους, καθώς επιβραδύνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v