Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια ”εισαγόμενη” άνοδος στη Wall Street

Ήπιες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με την πρόσφατη βελτίωση της δυναμικής της αμερικανικής αγοράς και τη διάσπαση τεχνικών ορίων, αλλά και το κλίμα από τις διεθνείς αγορές, να αντισταθμίζουν τα ισχνά αποτελέσματα της AIG, τις συσσωρευμένες ζημιές της General Motors και την χαμηλότερη του αναμενόμενου, βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ. Σε νέα υψηλά πενταετίας Παρίσι και Λονδίνο, με τον FTSE 100 να διασπά τις 6.000 μονάδες.

Ήπιες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με την πρόσφατη βελτίωση της δυναμικής της αμερικανικής αγοράς και τη διάσπαση τεχνικών ορίων, αλλά και το κλίμα από τις διεθνείς αγορές, να αντισταθμίζουν τα ισχνά αποτελέσματα της AIG, τις συσσωρευμένες ζημιές της General Motors και την χαμηλότερη του αναμενόμενου, βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η General Motors, η οποία συμμετέχει στο βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, υποχωρεί κατά 5% μετά την ανακοίνωση ότι οι ζημιές της για την οικονομική χρήση του 2005 ήταν ισχυρότερες κατά 2 δισ. δολάρια σε σχέση με τις προηγούμενες ανακοινώσεις της. Η εταιρία αναθεώρησε τις ζημιές της στο έτος, σε 10,6 δισ. δολ. από 8,6 δισ. δολ. που είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, η American International Group υποχωρεί πλέον του 1% μετά την ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρίας ότι τα κέρδη της στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο υποχώρησαν κατά 72% μετά από έκτακτες χρεώσεις πλέον των 2 δισ. δολ.

Όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,7% το Φεβρουάριο, έναντι υποχώρησης 0,2% τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ισχυρότερη βελτίωση, στο 0,8%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στον τίτλο της Google μετά την ανακοίνωση ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες του 2006 θα είναι ”σημαντικά υψηλότερες” από αυτές του 2005.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.274,05 μονάδες με κέρδη 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,20%, στις 2.304,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19%, στις 1.307,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,37% στις 6.015,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,23% στις 5.137,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.893,08 μονάδες με απώλειες 0,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v