Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 0,1% η αύξηση στον πληθωρισμό

Ήπια αύξηση εμφανίζει ο δείκτης τιμών καταναλωτή το Φεβρουάριο, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Επιβράδυνση στην αγορά νέων κατοικιών, αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.

ΗΠΑ: Στο 0,1% η αύξηση στον πληθωρισμό
Ήπια αύξηση εμφανίζει ο δείκτης τιμών καταναλωτή το Φεβρουάριο, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η ενίσχυση του πληθωρισμού περιορίζεται στο 0,1% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα, ευθυγραμμιζόμενη με τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από το μέτωπο του δομικού πληθωρισμού, ο οποίος ενισχύεται επίσης κατά 0,1% το Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για ενίσχυση κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύεται κατά 3,6% έναντι 4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δομικός πληθωρισμός περιορίζεται στο 2,1%.

Εν τω μεταξύ, επιβράδυνση παρατηρείται στην αμερικανική αγορά νέων κατοικιών, καθώς το Φεβρουάριο πωλήθηκαν 2.120.000 νέες κατοικίες έναντι 2.276.000 νέων κατοικιών τον προηγούμενο μήνα.

Στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, οριακές μεταβολές παρατηρούνται στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου, καθώς συμπληρώθηκαν 309.000 αιτήσεις έναντι 303.000 αιτήσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η αγορά περίμενε υποχώρηση του μεγέθους στις 298.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v