Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στη Wall

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που ενισχύουν τις προσδοκίες για λιγότερες εναπομένουσες αυξήσεις επιτοκίων, ωστόσο δεν λείπουν και κάποιες πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που ενισχύουν τις προσδοκίες για λιγότερες εναπομένουσες αυξήσεις επιτοκίων, ωστόσο δεν λείπουν και κάποιες πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η ενίσχυση του πληθωρισμού περιορίζεται στο 0,1% το Φεβρουάριο από 0,7% τον προηγούμενο μήνα, ευθυγραμμιζόμενη με τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από το μέτωπο του δομικού πληθωρισμού, ο οποίος ενισχύεται επίσης κατά 0,1% το Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για ενίσχυση κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύεται κατά 3,6% έναντι 4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δομικός πληθωρισμός περιορίζεται στο 2,1%.

Εν τω μεταξύ, επιβράδυνση παρατηρείται στην αμερικανική αγορά νέων κατοικιών, καθώς το Φεβρουάριο πωλήθηκαν 2.120.000 νέες κατοικίες έναντι 2.276.000 νέων κατοικιών τον προηγούμενο μήνα.

Στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, οριακές μεταβολές παρατηρούνται στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου.

Τέλος, επιβράδυνση μεγαλύτερη της αναμενόμενης εμφάνισε ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed.

Σε επίπεδο κλάδων, εταιρίες κατασκευής κατοικιών, χρηματιστηριακές, κοινής ωφέλειας και λιανικού εμπορίου αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Bear Stearns παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας για το α’ τρίμηνο κατά 36% ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Υποχώρηση εμφανίζει για δεύτερη ημέρα και ο τίτλος της Lehman Brothers τα κέρδη της οποίας επίσης ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει η μετοχή της Ford Motor, μετά την υποβάθμιση σε underweight από overweight από την JP Morgan, η οποία ανησυχεί για τις πωλήσεις των SUV.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Qualcomm, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch σε buy από neutral.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.253 μονάδες με κέρδη 0,39%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,10%, στις 2.314 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,33%, στις 1.307 μονάδες.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο αποκόμισε κέρδη 0,47% στις 5.993,20 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε οριακά και 0,01% στις 5.897,79 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε οριακή πτώση 0,04% στις 5.126,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v